Folketingsvalg 2022

Se listen over de største stemmeslugere lige nu

Alle de personlige stemmer er ved at være talt op. Få overblikket over valgets topscorere her.

De personlige stemmer er talt op, og nu står det klart, hvilke kandidater der har høstet flest stemmer ved folketingsvalget.

Således har Mette Frederiksen (S) slået alt og alle ved at indkassere 60.837 personlige stemmer, mens Alex Vanopslagh er valgets joker med en fjerdeplads.

TV 2 har samlet en liste over de 25 politikere, som flest danskere har sat deres kryds ved.

Sent onsdag aften er tallene for Københavns Storkreds offentliggjort, og ind på listen træder blandt andre Ida Auken (S), Franciska Rosenkilde (Å) og Pia Olsen Dyhr (SF).

Få overblikket her.

Søren vs. Søren

Efter offentliggørelsen af stemmerne i Københavns Storkreds, blev de konservatives formand, Søren Pape Poulsen, lige akkurat skubbet ud af top ti over de største stemmeslugere.

Op til valget var der lagt op til en duel mellem ham og Venstre-politikeren Søren Gade, der stillede op i samme storkreds. Det bliver Gade, som indtager listens tiendeplads.

Valgforskere har været uenige om, hvem af de to profiler der ville løbe med sejren i Vestjyllands Storkreds, men onsdag aften står det klart, at Søren Gade har trukket det længste strå. Han har nemlig fået 2231 flere stemmer end K-formanden.

Også i Nordjylland var der lagt op til en dronningeduel, men her tog Mette Frederiksen den suveræne sejr over Inger Støjberg, der trods alt kan glæde sig med en andenplads på landsplan.

Flere har måttet afgive deres plads

Antallet af personlige stemmer er ikke bare en popularitetskonkurrence, men kan få afgørende betydning for, hvem der får en plads i Folketinget.

For mens andre kan se glædeligt til, mens de personlige stemmetal ruller ind, har flere profiler allerede måtte forlade deres sæde på Christiansborg. Dem kan du få et overblik over her.

Største stemmeslugere ved valget i 2019

  • Mette Frederiksen (S) – 43.489 
  • Lars Løkke Rasmussen (V) – 40.745 
  • Pernille Skipper (Ø) – 33.024
  • Inger Støjberg (V) – 28.420
  • Tommy Ahlers (V) – 26.420