Pape håber på at kunne være med til at danne regering trods skidt valg

Pape kan ikke tage spørgsmål om hans fremtid seriøst, siger han i tale.

Det Konservative Folkepartis formand, Søren Pape Poulsen, håber at kunne være med til at danne en ny regering.

Det sagde han i sin tale tirsdag aften, hvor 90 procent af stemmerne efter valget er talt op, og partiet står til at få 10 mandater eller 5,5 procent af stemmerne.

- Opstår muligheden, kommer vi til at gribe den. Jeg håber på, at vi kan være med til at danne en regering, sagde Pape, der lovede at kæmpe for "maksimal indflydelse".

Ærgerlig over valgprognoser

Han anerkendte samtidig, at det i prognoserne ser ud som om, at partiet står til at miste to mandater – eller 1 procentpoint – i forhold til folketingsvalget i 2019.

- Det er jeg nok den, der er allermest ærgerlig over, sagde han.

Pape fortalte videre, at han på vejen ind på Børsen, hvor han holdt sin tale, blev spurgt om, hvorvidt han agter at gå af som formand.

- Og så kiggede jeg ham i øjnene og sagde: "Var det et seriøst spørgsmål?", sagde Søren Pape, der blev jublet og flaget ind på Børsen af sine partifæller.

Den konservative formand sagde i talen om de sidste fire uger, at det har været en kamp. Han sagde samtidig, at han er stolt af at være en del af den konservative bevægelse.

Kort efter Papes tale sagde hans partikollega Mai Mercado til TV 2, at hun fortsat bakker op om sin formand.

- Man kan bare mærke opbakningen fra alle. Det (at Pape skal trække sig, red.) kommer på ingen måde på tale, siger hun.

Stadig statsministerkandidat

Da Søren Pape Poulsen meldte sit kandidatur til statsministerposten i august, stod Det Konservative Parti til omkring 15 procent af stemmerne i meningsmålingerne.

Men de seneste uger er Pape og de konservative blev mødt af massiv modvind i form af flere negative historier.

Trods tilbagegangen har Pape ikke trukket sit kandidatur som statsministerkandidat. Han har tidligere sagt til TV 2, at den snak vil han først tage efter valget.