Folketingsvalg 2022

Morten Messerschmidt efter valglussing til DF: - We’re still standing

Formanden lover, at Dansk Folkeparti stadig har deres bedste dage foran sig på en aften, hvor de står til historisk lussing.

Da Morten Messerschmidt indtog talerstolen til Dansk Folkepartis valgfest var det som en både ydmyg og stolt formand for Dansk Folkeparti.

Det på trods af, at partiet står til at få en solid vælgerlussing. Partiet står ifølge TV 2s prognose til 4 mandater, hvilket er hele 12 færre end ved sidste valg. Partiet står til at få 2,6 procent af stemmerne

Prognose

En prognose er en forudsigelse af, hvordan valgresultatet vil ende. Megafons prognose for TV 2 beregnes på baggrund af både exitpolldata og optalte stemmer. En exitpoll er en meningsmåling foretaget blandt vælgere, der har stemt. Prognosen vil løbende blive justeret og blive mere præcis, i takt med at stemmerne bliver talt op.

Men Morten Messerschmidt var dog optimistisk, da han talte til sine partifæller.

- Danskerne har ønsket, at Dansk Folkeparti stadig skal være i Folketinget. Det er jeg ydmyg og stolt over. Og jeg siger, som Elton John; "We're still standing," lød det fra formanden med henvisning til Elton John sangen 'I'm still standing' fra 1983.

- Vi vil kæmpe ufortrødent og med samme energi og empati for vores mærkesager, tilføjede partilederen.

Et presset bagland

Morten Messerschmidt påpegede desuden, at han mener, at Dansk Folkeparti er et af de mest pressede partier af alle.

- Jeg vil fristes til at sige, at Dansk Folkepartis bagland er et af de mest pressede partibagland i Danmark, lød det fra formanden.

Siden valgfesten i 2015 har Dansk Folkeparti gennemgået en krise med vigende meningsmålinger, dårlige resultater ved folketings- og kommunalvalg, formandsskifte og medlemsflugt blandt folketingsmedlemmer på Christiansborg.

Morten Messerschmidt påpegede, at partiet igennem tiden har været igennem lidt af hvert - og at de altså er vant til ikke at have "medvind i ryggen".

- Hvad morgendagen bringer, ved vi ikke endnu. Prognoserne er helt uklare. Vi ved slet ikke, hvad Lars Løkke vil. Men fundamentet bag vores parti er 27 år gammelt, siger han.

Arbejdet begynder i morgen, lovede Messerschmidt.

- Så kære venner, hav en fantastisk aften. Hvis I ser en journalist, så knib ham eller hende i armen og sig, at måske I ikke skal stole på prognoserne. Og til jer: The best is yet to come, slutter han sin tale.