Sidste Megafon-måling inden valget tyder på en gyser

Der er stor forskel på, hvor stærkt partierne står dagen inden valget.

Der er kun få timer til, at valgstederne åbner, men det er fortsat umuligt at spå om, hvem der ender med magten.

For hverken blå eller rød blok kan nemlig mønstre et flertal.

Det viser den nyeste - og sidste - Megafon-måling inden valget.

Her står rød blok til 85 mandater og blå blok til 74. Moderaterne, der hverken bekender sig til den ene eller anden blok, står til 16 mandater.

Hvis målingen står til troende, er det altså M-formand Lars Løkke Rasmussen, der bliver kongemager og kan afgøre, hvem der bliver Danmarks næste statsminister efter folketingsvalget.

Det kan ende med rødt flertal

Selvom ingen af blokkene umiddelbart kan tælle til de nødvendige 90, står rød blok stærkere end blå, og det er ikke usandsynligt, at det kan ende med rød valgsejr.

Det vurderer TV 2s politiske analytiker, Jesper Vestergren.

- Det ligner, at valget bliver en gyser. Rød blok skal ikke flytte mange mandater på valgdagen, før Mette Frederiksen har et rent rødt flertal.

Særligt afgørende er det for rød blok, at Alternativet står til at komme over spærregrænsen. I målingen står partiet til at hive fem mandater til rød blok.

Derudover er forventningen, at tre af de fire nordatlantiske mandater vil gå til rød blok. Det vil – hvis valget går, som målingen spår – bringe rød blok op på 88 mandater - kun to fra flertal.

Et rent blåt flertal er næppe sandsynligt, hvis man skal tro de seneste mange målinger. Det erkendte Venstres formand, Jakob Ellemann Jensen, også under aftenens partilederdebat.

- Jeg går til valg på en borgerlig-liberal regering, men jeg kan godt se på målingerne, at det ser broget ud. Derfor siger jeg også igen til Lars, at hvis han gerne vil reformerne, så skal han slutte sig til blå blok, lød det.

Fortsat nedtur for K

Zoomer man ind på de enkelte partier, er der ikke sket de store forskydninger siden søndagens måling. Der er dog stor forskel på, hvor stærkt partierne står dagen inden valget.

Det Konservative Folkeparti står til 5,9 procent af stemmerne, hvilket er dårligere end valgresultatet i 2019. Skidt ser det også ud for Frie Grønne og Kristendemokraterne, der er under spærregrænsen.

Libaral Alliance, Moderaterne og SF står derimod stærkt. LA står 7,5 procent af stemmerne, mens både Moderaterne og SF står til 9 procent.

Men ligegyldig hvad målingerne spår, kan ingenting siges med sikkerhed, før stemmerne er talt op i morgen.

Du kan følge valget hele dagen igennem her på TV2.DK og på TV 2 NEWS.