Folketingsvalg 2022

Moderaterne tager afstand fra spidskandidats ytringer efter sexisme-anklager

På sin blog og i klummer skrev Jeppe Søe blandt andet om sin personlige træner, som var "sundhedsprostitueret", og om en dildo-drøm om en politiker.

Moderaterne tager dybt afstand fra spidskandidat og medstifter Jeppe Søes ”kontroversielle og sexistiske” udtalelser, som han gennem en årrække har fremsat om kvinder.

Det skriver Berlingske.

Jeg var ansat til at skrive satiriske klummer som ”den gamle sure mand”

Jeppe Søe, Moderaternes spidskandidat i Vestjylland

Over for mediet understreger Moderaternes partisekretær, Anders Schiermer, at partiet ikke har været klar over Jeppe Søes beskrivelser af kvinder.

- Vi tager dybt afstand fra den slags ytringer. Der er begået nogle fejl, som vi ikke vil se i Moderaterne. Sexistiske holdninger og sexistisk sprogbrug er uforeneligt med det parti, Moderaterne ønsker at være, skriver Anders Schiermer til Berlingske.

”Sundhedsprostitueret” og ”klar”

De seksualiserede beskrivelser har Jeppe Søe ifølge Berlingske både ytret i klummer på Ekstra Bladet og på sin egen blog ”Søeforklaringer”.

I 2017 skrev han om sin personlige træner, som han mente, var ”sundhedsprostitueret” og ”klar på” hans krop. Samme år beskrev han en drøm, hvor Mette Bock fra Liberal Alliance dukkede op og skulle sidde ”og vinke med sin DR-dildo”.

Der er sætninger, der uden for kontekst er vilde at genlæse

Jeppe Søe, Moderaternes spidskandidat i Vestjylland

Men ifølge Jeppe Søe har han ikke haft til hensigt at ”intimidere eller nedgøre noget køn eller navngivne kvinder”. Det skriver han i en mail til Berlingske, som han efterfølgende har sendt til TV 2.

- Jeg er oprigtigt ked af, at I har researchet jer frem til en vinkel, der ikke klæder noget menneske – og som jeg heller ikke genkender hos mig selv! Jeg vil derfor gerne starte med at beklage, skriver han til Berlingske og tilføjer, at han ”altid har taget utvetydig afstand fra sexisme og sexistisk sprogbrug”.

- Sådan ville man ikke skrive i dag

Jeppe Søe skriver i en besked til TV 2, at artiklerne stammer fra hans tid som klummeskribent på Ekstra Bladet.

- Jeg var ansat til at skrive satiriske klummer som ”den gamle sure mand”, forklarer den 51-årige journalist og debattør.

Jeppe Søe fortæller, at en del af teksterne også fremgik på hans personlige blog, hvor de alle ifølge spidskandidaten var markeret tydeligt som satire.

Det har TV 2 ikke kunnet efterprøve, da opslagene siden Berlingskes udgivelse er blevet slettet fra bloggen.

- Jeg skriver satiriske opslag og klummer. De lå også på min blog. Det har jeg gjort i 25 år, og det har været min metier. Der er sætninger, der uden for kontekst er vilde at genlæse. Sådan ville man ikke skrive i dag, skriver Jeppe Søe til TV 2.