Folketingsvalg 2022

Alex Vanopslagh skal betale 30.000 kroner efter brud på boligregler

Politikeren havde selv bedt Folketinget afgøre, hvorvidt han skulle tilbagebetale pengene.

Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, skal tilbagebetale 30.000 kroner i en sag, hvor han har modtaget penge til dobbelt husførelse til sin bolig i København.

Det oplyser Liberal Alliance til TV 2.

Partiformanden havde selv bedt Folketinget gå ind i sagen for at afgøre, om han skulle betale de 30.000 kroner tilbage. Pengene har han fået som kompensation for dobbelt husførelse.

Vanopslagh har fået stillet en gratis folketingsbolig til rådighed i København, mens hans folkeregisteradresse var i en lejlighed i Struer.

Havde erkendt brud på reglerne

Reglerne for en sådan medlemsbolig er, at man maksimalt må opholde sig i den 180 dage om året, men det har Alex Vanopslagh det seneste år ikke overholdt.

Politikeren havde allerede over for Information erkendt, at han havde brudt reglerne, hvilket han blev klar over, efter at han havde kontaktet Struer Kommune samt Folketingets jurister.

Det gjorde han, efter at Information henvendte sig til ham.

Efterfølgende opsagde han både folketingsboligen og lejligheden i Struer, hvilket betød, at han ikke længere ville modtage de 30.000 kroner.

Har søn og base i Struer

Alex Vanopslagh siger til TV 2, at han ikke ønsker at stille op til interview.

Men da Information første gang bragte historien for tre uger siden, delte han et opslag på Facebook, hvor han blandt andet skrev, at han synes, at der "bliver tegnet et skævt og forkert billede".

Desuden nægtede han, at der skulle være tale om en proformalejlighed i Struer og forklarede, at han har en søn, som bor i Jylland, og at Vanopslagh har sin base i Struer, når han ikke er i København.

Sønnen bor med sin mor en time fra Struer, og ifølge Vanopslagh har han haft lejligheden i Struer for at kunne være tæt på sin søn.

Alex Vanopslagh har før været centrum i en boligsag.

I 2020 afdækkede Ekstra Bladet, at partiformandens kæreste boede i en lejlighed i Nyhavn i København, som Liberal Alliance havde skaffet, men hverken partiledelsen eller folketingsmedlemmer kendte til den.

Også Folketingets boliger har været centrale i en sag om Socialdemokratiets tidligere boligordfører Tanja Larsson, som boede gratis i en medlemsbolig, mens hun havde en lejlighed i København. Hun trak sig i kølvandet på sagen.