Folketingsvalg 2022

DET SKER I DAG I VALGKAMPEN: Så er der rift om lygtepælene

Fra klokken 12 i dag må der hænges valgplakater op, hvor de må sætte præg på det offentlige rum frem til otte dage efter valget.

Godmorgen på valgkampens dag fire.

Efter at statsminister Mette Frederiksen (S) onsdag trykkede på knappen og udskrev valg til afholdelse 1. november, er vi nu godt i gang.

Lørdagen står i valgplakaternes tegn, da det er fra klokken 12, der gives grønt lys for at hænge dem op i gadebilledet.

Værsgo, her er overblikket over dagens vigtigste politiske begivenheder:

07.30: Støjberg tidligt på færde

Dannmarksdemokraternes Inger Støjberg deler flyers ud på rutebilstationen i Aalborg og lægger senere på dagen turen forbi Hjørring og Frederikshavn.

10.00: Pape på hjemmebane

Søren Pape Poulsen (K) deler flyers ud på gågaden i Viborg, hvor han er tidligere borgmester. Herefter går turen mod Holstebro, hvor partilederen er at finde på Ringvejen med sine plakater.

10.30: Vanopslagh i Brabrand

Liberal Alliances leder, Alex Vanopslagh, holder peptalk for lokale kandidater i Brabrand og deler over middag flyers ud i Aarhus.

10.30: Sofie Carsten Nielsen i mal-selv projekt

Sofie Carsten Nielsen fra Radikale Venstre er til stede, når der er mal-selv plakater og samtaler ved Superbrugsen i Gentofte. Fra middagstid hænger hun plakater op i området.

10.30: Messerschmidt på Vestegnen

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt og hans hold er til peptalk og de sidste forberedelser, herunder at stripse plakater samt pakke biler, inden turen går til den københavnske vestegn.

10.30: Statsministeren deler roser ud

Statsminister Mette Frederiksen går i gang med roseuddeling på Nytorv i Aalborg, inden hun sætte de første plakater op i snapsebyen. Siden går turen over Randers og videre til Aarhus, hvor der fra klokken 15.00 uddeles flere roser i selskab med den lokalkendte finansminister Nicolai Wammen (S) samt folketingsmedlemmerne Jens Joel (S) og Camilla Fabricius (S).

11.00: Løkke indvier valglokaler

Moderaternes stifter, Lars Løkke Rasmussen, indvier valglokaler i Haslev og går i gang med plakatopsætning på hovedgaden i den sjællandske by.

11.15: Vermund indtager Dybbøl Banke

Pernille Vermund er i Sønderborg med frivillige – herunder en del landmænd – og gør de sidste forberedelser til plakatophængning, blandt andet ved Dybbøl Banke.

11.45: SF's leder Pia Olsen Dyhr på Riget

Pia Olsen Dyhr lægger ud på Dronning Louises Bro på Nørrebro i København. SF-formanden kommer også til at hænge plakater op ved Rigshospitalet flankeret af SF-sygeplejersker med budskabet ”Ordentlig velfærd kræver ordentlig løn”.

12.00: Alternativet på Havnen

Politisk leder af Alternativet, Franciska Rosenkilde, er på Christianshavns Torv i selskab med Uffe Elbæk.

12:00: Mai Villadsen i Smilets By

Enhedslistens Mai Villadsen er i Universitetsparken i Aarhus for at sætte plakater op.

17.30: Mette Frederiksen til fællesspisning i Holbæk

Mette Frederiksen deltager ved et aftenarrangement for borgere i Holbæk med udhuling af græskar og efterfølgende fællesspisning. Statsministeren holder oplæg og går derefter rundt til bordene og hilser på borgerne.