Folketingsvalg 2022

To dage for tidligt på den – pludselig hang valgplakater af Kofod i lygtepælene

Knap var valget udskrevet, før valgplakater med Socialdemokratiets Jeppe Kofod – stik imod reglerne – hang i lygtepælene på Vestsjælland.

To hjælpsomme sønner var måske lidt for hjælpsomme onsdag eftermiddag.

Kort efter at statsminister Mette Frederiksen havde udskrevet valg, gik de to i laden, hvor deres mor, som er frivillig i Socialdemokratiet, opbevarede valgplakater med Jeppe Kofod. Og så begyndte de ellers at hænge dem op på byens lygtepæle i Ruds Vedby i Vestsjælland.

Man kan sige, at vi har haft nogle ivrige, unge mennesker med gode intentioner, men lidt for meget ild i røven.

Jørgen Mathiesen, Socialdemokratiets kampagneleder i Ringsted- og Sorøkredsen

Det fortæller Jørgen Mathiesen, som er Socialdemokratiets kampagneleder i Ringsted- og Sorøkredsen:

- Og da de så var færdige, ringede de til deres mor for at fortælle det, og så fik hun ellers travlt med at få dem ned, siger han.

Jørgen Mathiesen vurderer ikke, at plakaterne hang i Ruds-Vedby i mere end en halv time, men det fik alligevel borgere på den lokale Facebook-gruppe, Ruds Vedbys Borgere, til tasterne:

- Er der andre end mig, der har bemærket, at der allerede er hængt plakater op i Ruds Vedby? Det er vist ikke lovligt. Eller har jeg misforstået noget? skrev en bruger onsdag eftermiddag.

Børn var også på spil i Stenlille

Også i Stenlille, få kilometer derfra, stod hjælpsomme børn på spring. Uden deres fars vidende gik også de i gang med at hænge Kofod-plakater op.

- Ja, vi har faktisk haft to identiske sager. Og ham i Stenlille opdagede det desværre først lidt senere, siger Jørgen Mathisen og fortsætter:

- Man kan sige, at vi har haft nogle ivrige, unge mennesker med gode intentioner, men lidt for meget ild i røven. Det vil vi gerne undskylde for.

Reglerne foreskriver, at valgplakater først må hænges op på offentlige steder fra klokken 12.00 den fjerde lørdag før valgdagen. Og det er altså på lørdag.

_