Politik

Bredt flertal lander aftale om inflationshjælp til trængte danskere

Ifølge TV 2s oplysninger drejer det sig blandt andet om lavere elagift og forhøjet børnecheck.

Et bredt flertal af Folketingets partier har indgået en aftale om en ny hjælpepakke, der skal hjælpe danskere, der rammes af stigende energipriser.

Det oplyser Finansministeriet i en pressemeddelelse.

Bag aftalen, der af ministeriet omtales som "vinterhjælp", står regeringen, Venstre, Det Konservative Folkeparti, SF, Radikale Venstre, Enhedslisten, Danmarksdemokraterne, Alternativet og Moderaterne.

Indholdet af aftalen præsenteres på et pressemøde klokken 9.40.

Lavere elfafgift og højere børnecheck

Ifølge TV 2s oplysninger er der tale om en sænkelse af elafgiften til EU's minimumssats og en forhøjet børnecheck på 660 kroner fra januar 2023.

Derudover er der opbakning til den afdragsordning, regeringen har foreslået. Ordningen indebærer, at danskerne kan udskyde dele af betalingen af deres elregning og i stedet afdrage over en årrække.

Det er særligt Venstre og de konservative, der har haft et ønske om at sænke elafgiften. Enhedslisten og SF har ønsket målrettet hjælp til familier med lavest indkomst.

Lange forhandlinger

Formålet med aftalen er at afbøde effekterne af de massivt stigende energipriser og de deraf stigende forbrugerpriser.

Regeringen har allerede fået vedtaget den omdiskuterede varmehjælp – en kontant håndsrækning til danskere med lave indkomster.

Forhandlingerne om endnu en hjælpepakke har kørt i Finansministeriet igennem længere tid.

Ifølge TV 2s oplysninger var regeringen og støttepartierne, Enhedslisten, Radikale Venstre og SF, allerede enige om et aftaleudkast torsdag eftermiddag.

Regeringen havde dog et ønske om at lande en bred aftale, og derfor skulle de blå partier også forhandle, hvilket fik processen til at trække ud.

Men nu er der altså landet en aftale, som præsenteres 9.40.

Du kan følge præsentationen her på TV2.DK eller TV 2 NEWS.