Politik

Pape nægter at svare på spørgsmål om sin mands usandheder

De Konservative holder landsråd på et tidspunkt, hvor der er blæst om formand Søren Pape Poulsens privatliv.

De seneste dage har Søren Pape Poulsens (K) mand, Josue Medina Vasquez Poulsen, trukket overskrifter, fordi nogle af de ting, som den konservative formand har sagt om sin mand, ikke har været korrekte.

Alligevel nægter Søren Pape Poulsen at svare på spørgsmål fra pressen om sagen, ligesom han heller ikke nævner den med et ord fra talerstolen på de konservatives landsråd, som bliver holdt lørdag i København.

- Som jeg skrev i går, så er der blevet sagt nogle ting, som er forkerte, som er baseret på misforståelser, og det har jeg bragt videre i god tro, og det beklager jeg, siger Søren Pape Poulsen til pressen, som er til stede ved landsrådet.

Tvivl om ægtefællens tro

Søren Pape Poulsen har blandt andet sagt, at Josue Medina Vasquez Poulsen var nevø til en tidligere præsident i Den Dominikanske Republik. Men det er angiveligt ikke korrekt.

Jeg tror, at folk, der har fulgt med i det, kan se, at det ikke har været så kønt

Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti

Derudover har Søren Pape Poulsen blandt andet på en konference om antisemitisme fortalt, at hans ægtefælle er jøde. Men det er ikke sandt, skrev Ekstra Bladet fredag.

Venner og menighedsfæller til Josue Medina Vasquez Poulsens forældre fortæller til avisen, at familien i virkeligheden var en del af det kristne trossamfund Syvende Dags Adventistkirken.

Det fik Søren Pape Poulsen til at komme med en form for beklagelse på Facebook, hvor han skrev, at hans mand har sagt forkerte ting, som Pape i god tro selv har viderebragt i offentligheden.

- Det kan man godt gisne om

Men trods ihærdige forsøg fra pressen, som er til stede ved De Konservatives landsråd lørdag, vil han ikke uddybe.

- Jeg kommer ikke til at gå mere ind i det. Jeg tror, at folk, der har fulgt med i det, kan se, at det ikke har været så kønt. Men nu har jeg sagt det, og jeg er ærgerlig over det, og nu er mit fokus på at føre politik, siger han.

Kan du ikke forstå, at der er en interesse for, om en statsministerkandidat taler usandt?

- Jeg kan godt forstå, at der er en interesse for det, og det er også der derfor, at jeg skrev det, jeg gjorde i går.

Der er mange, som undrer sig over de her usande oplysninger, for der er angiveligt ikke noget formål med dem. Hvorfor er de opstået?

- Det kan man godt gisne om. Det kan jeg godt komme med en lang forklaring på. Nu har jeg skrevet det, jeg gjorde i går, og har sagt, at det er nogle ting, som jeg virkelig beklager, og nu skal jeg videre, for der er faktisk nogle danskere, som har brug for politikere, der fører politik, siger han.

Vil heller ikke tale om møder

Ekstra Bladet og Jyllands-Posten har desuden skrevet om, at Søren Pape Poulsen som justitsminister i 2018 har holdt ministermøder under en ferierejse til Den Dominikanske Republik uden om Udenrigsministeriet og uden at have været i kontakt med den lokale, danske ambassade.

Det vil udenrigsminister Jeppe Kofod (S) nu have den konservative formand til at redegøre for.

Heller ikke det vil Søren Pape Poulsen kommentere yderligere, selv om han bliver spurgt gentagne gange.