Politik

Søren Pape: - Min mand har sagt ting, som er forkert

Forkerte oplysninger er ikke i orden, og jeg vil fremadrettet sikre mig, at det ikke gentager sig, lyder det fra Søren Pape.

Det Konservative Folkepartis statsministerkandidat, Søren Pape Poulsen, beklager nu den seneste tids historier om sin mand, Josue Medina Vasquez Poulsen.

- Min mand har sagt ting, som er forkert, erkender han direkte i et opslag på Facebook – uden dog at komme nærmere ind på, hvad der er blevet løjet om.

- Andet er baseret på misforståelser. Det er oplysninger, som også jeg har viderebragt, men i god tro, skriver Søren Pape.

Kilder afviser, at han er jøde

Facebook-opdateringen kommer samme dag, som Ekstra Bladet kan berette, at Søren Pape Poulsen flere gange har fortalt, at hans mand er jøde og er kommet i synagogen hver lørdag.

- Han er en del af en lille jødisk menighed. Han har været vant til – fra han var helt lille, til han blev voksen – at om lørdagen var man i synagogen. Det var ikke engang et diskussionsemne, fortalte Søren Pape for eksempel til P1-programmet 'Tal til mig'.

Meget af det er tilbage fra min mands barndom. Nu ser vi frem, også i mit privatliv

Søren Pape Poulsen, formand for Det Konservative Folkeparti

Pape har også sagt, at hans "bedre halvdel er jøde" under en konference om antisemitisme på Christiansborg, hvor formanden for Det Jødiske Samfund i Danmark og Israels viceambassadør blandt andre deltog.

Det afviser flere kilder i Den Dominikanske Republik dog over for Ekstra Bladet.

De mener snarere, at Josue Medina Vasquez Poulsen og hans familie var stærkt troende og missionerende medlemmer af det kristne trossamfund Syvende Dags Adventistkirken.

- Meget af det er tilbage fra min mands barndom. Nu ser vi frem, også i mit privatliv, men først vil jeg også se tilbage, skriver Søren Pape videre i sit opslag.

Fortryder møder med politikere

Det står nu klart for ham, erkender den konservative partileder, at han ikke skulle have holdt møder med politikere i Den Dominikanske Republik under en ferierejse i 2018, sådan som det er blevet beskrevet i Ekstra Bladet og Jyllands-Posten, uden at have informeret og rådført sig med den danske udenrigstjeneste.

- Jeg fortryder de møder, skriver Pape.

- Forkerte oplysninger er ikke i orden, og jeg vil fremadrettet sikre mig, at det ikke gentager sig.

En del af spillet

Søren Pape Poulsen tog torsdag aften bladet fra munden om det fokus, der har været på partneren, Josue Medina Vasquez Poulsen, igennem det seneste stykke tid. Det skete i programmet ’Lippert’ på TV 2 NEWS.

- Jeg ved godt, at det er jo sådan noget, man må acceptere som en del af spillet og det at være statsministerkandidat. Det skal jeg ikke sidde og beklage mig over.

- Men det er ubehageligt, især for ens nærmeste. Det tror jeg, at alle kan forstå, sagde partilederen.

Onkel eller ej

Få dage efter at Søren Pape Poulsen meldte sig på banen som statsministerkandidat, fortalte Ekstra Bladet, at det er løgn, når han siden 2014 har holdt fast i en historie om, at hans ægtefælle er nevø til en nu tidligere præsident for Den Dominikanske Republik.

- Hans onkel er præsident i Den Dominikanske Republik. Så han har – kan man sige – politik tæt på, sagde den konservative formand, da han i sin tid viste sin kæreste frem for pressen for første gang.

Søren Pape Poulsen har nu erkendt, at der ingen biologiske bånd er, men forklarer i interviewet med 'Lippert', at der i andre egne af verden er en løsere definition på, hvornår man kalder nogen for onkler og tanter.

Han erkender samtidig, at det var en fejl fra hans side ikke at tage højde for det.

- Det er klart, at det skulle jeg have tænkt over. Vi skulle ikke have sagt det på den måde. Det bliver jo forstået meget konkret herhjemme, og det forstår jeg sådan set godt, siger han og fortsætter:

- Når det så er sagt, så har de en relation.

Hvad er den relation?

- I sidste uge besøgte min mand ekspræsidenten samt eksudenrigsministeren. Jeg blev ringet op i et videokald, og så talte vi lige lidt sammen. Så de har den relation, sagde han i 'Lippert'.

Spritkørsel og barslagsmål

Den seneste tids historier er ikke de første om Søren Papes mand. En torsdag aften i januar 2018 blev Josue Medina Vasquez Poulsen taget i at køre spritkørsel til Burger King i Viborg. Og justitsministeren, Søren Pape, måtte dagen efter beklage.

- Spirituskørsel kan ikke forsvares og kan have meget store konsekvenser. Nu må min samlever tage sin straf ligesom alle andre, skrev han på Facebook.

Få måneder senere røg Josue Medina Vasquez Poulsen igen ud i problemer. Under en bytur i København fik han et knytnæveslag på kæben af en slovakisk advokat, der var i Danmark for at se VM i ishockey.

Josue Vasquez hævdede, at det var en hadforbrydelse. Men slovakken forklarede derimod i retten, at Vasquez havde flirtet, tilbudt drinks og spurgt, om han ville med et andet sted hen. Da han afviste, slog Vasquez angiveligt ud efter ham, hvorefter han selv slog.

Retten fandt det ikke bevist, at slovakken havde begået en hadforbrydelse. Han blev idømt 30 dages fængsel, men endte dog med at have siddet varetægtsfængslet i 50 dage.

Søren Pape Poulsen ønsker ikke at stille op til interview med TV 2 fredag.

Det Konservative Folkeparti holder dog landsråd lørdag, hvor formanden skal holde tale og give interviews til pressen.