Politik

Søren Gade vil gøre comeback i Folketinget

TV Midtvest logo
I samarbejde med TV Midtvest

Den tidligere forsvarsminister har været en habil stemmesluger i dansk politik og er blevet kaldt hjem af Venstre-formanden, Jakob Ellemann-Jensen.

Søren Gade vil tilbage i Folketinget efter tre år i EU-parlamentet, skriver TV MIDTVEST.

- Jeg stiller mig til rådighed, fordi jeg gerne vil sikre mig, at Venstre stadig er det største borgerlige parti, lyder det mandag fra europaparlamentarikeren.

Ifølge TV MIDTVEST håber den 59-årige tidligere forsvarsminister, at han ved at stille op kan hjælpe Venstre med de afgørende stemmer ved et kommende folketingsvalg.

- Jeg har jo en appel til nogle vælgere, siger Søren Gade.

Kaldt hjem af Ellemann

Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, er da også kun glad for nyheden.

Faktisk har han haft en finger med i spillet og skriver på Facebook, at han har "bedt Søren Gade om komme hjem til Danmark for at stille op".

- Jeg er glad for, at han har takket ja og er klar til at blive en del af et stærkt hold, som skal vinde Folketingsvalget, lyder det fra formanden.

Han tilføjer, at han sammen med Søren Gade havde et "utrolig godt makkerskab", da Ellemann-Jensen var politisk ordfører, og Gade var gruppeformand for Venstre.

Også Søren Gade har været ved tasterne på Facebook. Her skriver han, at han "oprigtigt" ikke ved, hvor han bliver opstillet.

- Partiet og Jakob har ytret ønske om, at det bliver i enten den Midt- og Vestjyske storkreds eller i den Syd- og Sønderjyske storkreds, lyder det dog i opslaget.

En stemmesluger kun overgået af Lars Løkke

Søren Gade var forsvarsminister fra 2004 til 2010 og har været kendt som en habil stemmesluger.

Eksempelvis skulle han i 2015 ikke bruge lang tid på at blive stemmetopscorer i Nordjylland.

Med 28.916 stemmer bragede han ind og slog han sin egen rekord fra 2007, hvor han fik 23.993 i Vestjyllands Storkreds.

Stemmetallet blev blandt Venstre-kandidater kun overgået af Lars Løkke Rasmussen, der blev statsminister ved samme valg.

Forlod Folketinget efter lækagesag

Den 23. februar 2010 stoppede Søren Gade som forsvarsminister og forlod Folketinget efter en sag om lækage og kritik af hans rolle i den såkaldte jægerbogsag.

I 2012 blev han ansat som direktør for Landbrug og Fødevarer, men vendte altså tilbage til Christiansborg for Venstre i 2015.

Siden 2019 har Søren Gade siddet i Europa-Parlamentet, hvor han blev valgt ind med 201.696 personlige stemmer.

På Facebook minder han om, at folketingsvalget endnu ikke er udskrevet, og at han "selvfølgelig" passer sit arbejde Bruxelles på vegne af de vælgere, der stemte på ham og Venstre i 2019.

- Det gør jeg, indtil jeg forhåbentligt bliver valgt. Det er vælgernes beslutning, og det er vigtigt for mig at understrege, at ingen er valgt, før vælgerne har talt, skriver han.