Politik

Pape indkalder til pressemøde: - Jeg har noget, jeg gerne vil fortælle til hele Danmark

I den seneste Megafon-måling står Det Konservative Folkeparti til at blive det største parti i blå blok.

De konservatives formand, Søren Pape Poulsen, holder pressemøde klokken 10.30, skriver han på Facebook.

- Jeg har noget, som jeg gerne vil fortælle til hele Danmark, indleder han opslaget.

Det forventes, at Pape meget snart melder ud, om han er statsministerkandidat eller ej. Det har han lovet at gøre inden et kommende valg.

- Mit parti har været på en udviklende rejse de seneste år. Det samme har jeg. Og nogle vil nok gætte på, hvad det er, pressemødet handler om, skriver han.

Han vil dog "holde spændingen lidt endnu" og har derfor ikke meldt ud, hvad pressemødet skal omhandle. Men han skriver dog, at han "har ambitioner for Danmark".

- Vi har et vidunderligt land, som kan blive endnu bedre, skriver Pape på sin Facebook.

Meningsmålinger viser fremgang

Der har i længere tid været gisninger om, hvorvidt Søren Pape ville melde sig ind i kampen om statsministerposten. Blandt andet tilbage i december sidste år, hvor han udtalte sig om det.

- Det må give sig selv, at hvis jeg skulle vælge at melde mig som kandidat, så er det naturligt, at det er den kandidat, der har flest mandater bag sig, der selvfølgelig bliver forhandlingsleder, sagde han til Politiken.

Melder Pape sig som statsministerkandidat, bliver han den anden af slagsen i blå blok, hvor også Venstre-formand Jakob Ellemann-Jensen har meldt sit kandidatur.

Den seneste Megafon-måling lavet for TV 2 og Politiken viser, at Det Konservative Folkeparti står til at få 13,4 procent af stemmerne ved det kommende folketingsvalg og dermed blive det største parti i blå blok. Ved valget i 2019 fik de 6,6 procent af stemmerne.

Til sammenligning fik Venstre ved valget i 2019 23,4 procent af stemmerne, hvor de i den seneste Megafon-måling står til at få 13,1 procent.

De konservative oplyser til Ritzau, at pressemødet vil finde sted på Christiansborg.

Du kan følge pressemødet direkte her på TV2.DK, på TV 2 NEWS og på TV 2 PLAY.