Politik

Vermund i hårdt angreb på "hyklerisk" Støjberg - hun har truffet sit valg, siger Engell

Vermund har ellers været blandt Støjbergs største støtter, men nu er valgkampen i gang, lyder det.

Danmarksdemokraternes formand, Inger Støjberg, er både utroværdig, hyklerisk og en lappeløsningernes mester.

Sådan lyder det fredag fra Pernille Vermund, formand i Nye Borgerlige, i et interview med Politiken.

- Jeg kan godt forstå, hvis der er nogen, der tænker, at hun er utroværdig, lyder det i interviewet, hvor Pernille Vermund blandt andet peger på, at Inger Støjberg i 2015 argumenterede for at afskaffe retsforbeholdet, men senere har indrømmet, at hun i virkeligheden var imod en afskaffelse.

Vermund mener desuden, at Støjberg med sin politik ikke formår at gribe fat om "nældens rod", men i stedet gjorde brug af lappeløsninger, da hun var integrationsminister.

Tegner billede af blå blok i indre strid

Det er ellers ikke længe siden, at Inger Støjberg blev forsøgt hvervet til Nye Borgerlige. Efter sit farvel til Venstre blev hun inviteret med i partiet, men takkede nej.

Hun har stået med et valg: Skal jeg lægge mig på siden af hende, eller skal jeg banke til hende?

Hans Engell, politisk kommentator

Pernille Vermund har desuden længe været blandt Støjbergs mest trofaste støtter. Efter den historiske fængselsdom i Rigsretten i 2021, hvor Støjberg modtog to måneders fængsel, som hun afsonede med fodlænke, stod Pernille Vermund fast ved hendes side.

Men opbakningen og samarbejdet mellem de to lader fredag til at være fortid.

Årsagen er der ingen tvivl om, mener politisk kommentator Hans Engell: valgkampen er i gang.

Ifølge de seneste målinger står Inger Støjberg nemlig til at få 20 mandater, og en væsentlig del af dem stjæler hun ud af lommen på Nye Borgerlige, siger Hans Engell til TV 2.

- Det er ikke politik, de kæmper om, for der ligger de på linje. Det er derimod vælgere, og det er derfor, at vi ser det her angreb, lyder det.

- Støjberg er ved at stjæle Vermunds 'torden', Vermunds vælgere og alle de områder, hvor Vermund har stået stærkest. Hun (Vermund red.) har stået med et valg: Skal jeg lægge mig på siden af hende, eller skal jeg banke til hende? siger Hans Engell.

Og Pernille Vermund har altså valgt det sidste, mener Hans Engell, men det er ikke nødvendigvis nogen fornuftig strategi.

- Det tegner et billede af en blå blok i stor indre strid, og det vil give vælgerne en oplevelse af, at blå blok ikke går samlet til valg, siger Hans Engell.

Det er kun statsministeren, der ved, hvornår der kommer valg, men ifølge en række eksperter og politiske kommentatorer bliver det udskrevet inden 4. oktober – hvilket Radikale Venstre også sommeren over har opfordret til.

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Pernille Vermund og Inger Støjberg.