Politik

Sofie Carsten Nielsen gentager trussel om at vælte regeringen: - Ja, vi mener det

Sofie Carsten Nielsen begrunder gentagelsen med, at flere i løbet af sommeren har spurgt, om de stadig mener det.

- Jeg opfordrer til og forventer, at statsministeren udskriver valg snarest muligt – og senest 4. oktober. Ellers vil vi gøre det ved Folketingets åbningsdebat.

Sådan skriver Radikale Venstres formand, Sofie Carsten Nielsen, i en klumme i Avisen Danmark.

Hvis ordene lyder bekendt, er det, fordi Sofie Carsten Nielsen kom med samme opfordring 2. juli som en reaktion på granskningskommissionens redegørelse i forbindelse med minksagen.

Dengang sagde statsminister Mette Frederiksen (S) følgende dagen efter.

- Jeg lytter selvsagt til, hvad partierne i Folketinget siger og ikke mindst vores parlamentariske grundlag, men når det kommer til, hvornår der udskrives valg, har jeg ingen kommentar.

- Vi mener det

Sofie Carsten Nielsen begrunder gentagelsen med, at flere i løbet af sommeren har spurgt, om de stadig mener det.

- Ja, vi mener det. Vi står fast. Tiden er kommet til at spørge dig, hvad du ønsker dig de kommende år af dansk politik. Og det er tid til, at vi spørger hinanden, hvordan vi synes, at Danmark skal ledes, skriver hun i klummen.

Hun skriver desuden, at Radikale Venstre vil bryde med den gammeldags blokpolitik. Ifølge den radikale leder er der brug for en ny regering, der breder magten ud frem for at centrere sig om sig selv.

Politisk redaktør: Druknede i sommerferie

Ifølge TV 2s politiske redaktør Hans Redder kom den oprindelige opfordring til valg 2. juli på et tidspunkt, hvor Danmark var gået på sommerferie, og øjnene var rettet mod Tour de France.

- Et af de store spørgsmål op til den politiske sæson er, om hun virkelig mente det. Tager man truslen for gode vare, så får vi et valg inden for to måneder.

Ifølge Hans Redder fik de radikale stor opmærksomhed, da de kom med opfordringen, men det blev hurtigt glemt i en sommerferie, hvor det handlede om alt muligt andet.

- Sofie Carsten Nielsen har med den seneste udmelding behov for at sætte på plads, at de radikale mente det, da de truede med et valg, siger han.

Meldingen om, at Radikale Venstre opfodrede til at valget blev udskrevet inden 4. oktober, kom i første omgang, efter at partiets hovedbestyrelse og folketingskandidater havde holdt halvanden times "fortrolig politisk drøftelse".

På samme møde besluttede partiet, at de ikke mente, at der skulle laves en advokatundersøgelse efter Minkkommissionens afgørelse. Dermed var der ikke politisk flertal for det.

TV 2 NEWS bringer et interview med Sofie Carsten Nielsen lørdag klokken 10.00. Se det på TV 2 NEWS eller TV 2 PLAY.