Politik

SF gør sig klar til valg med børn og unge i fokus

SF skyder partiets valgkamp i gang ved at forlade folkeskoleforliget, vurderer TV 2s politiske redaktør, Hans Redder.

Timingen er bestemt ikke tilfældig.

Danskerne skal i stemmeboksen inden for få måneder, og partierne vil derfor stå i kø for at markere sig.

Det her er udtryk for, at SF er ved at gøre sig klar til valg

Hans Redder, politisk analytiker TV 2

Derfor er det heller ikke spor overraskende, at SF kun lige har fået smidt sandalerne og pakket strandtasken ud, inden partiet vælger at trække sig ud af det meget omdiskuterede folkeskoleforlig, lyder vurderingen fra politisk redaktør på TV 2, Hans Redder.

- Det her er udtryk for, at SF er ved at gøre sig klar til valg, og her vil netop børn og unges trivsel komme til at fylde rigtigt meget. Det er et af partiets helt store mærkesager, siger Hans Redder.

Flere partier – med SF og Radikale som de mest markante – har længe været kritiske over for folkeskolereformen, og nu har SF altså valgt at sætte handling bag ordene ved at forlade forliget.

- Jeg forstår godt, hvorfor de gør det. Ved at forlade forliget sender partiet et klart signal om, at partiet er klar til at rette op på den fejl, som partiet mener, at folkeskolereformen har været, siger Hans Redder.

Samtidig er det relativt ufarligt for SF at forlade forliget, både i forhold til vælgerne og i forhold til de politiske kolleger på Christiansborg, vurderer Hans Redder.

- Alle er jo enige om, at folkeskolen ikke fungerer optimalt, siger han.

Politikerne står i kø

TV 2s politiske redaktør forventer da heller ikke, at SF’s melding på folkeskoleområdet får lov til stjæle nyhedsbilledet længe.

For med et valg forude vil kampen om at markere sig blive skærpet dag for dag – og særligt på et område vil partierne have travlt med at komme til fadet, forudser Hans Redder.

- Generelt vil vi se masser af udspil i forhold til den offentlige sektor. Mange partier har fokus på at ’sætte den offentlige sektor fri’. Men nu skal de til at blive mere konkrete, siger Hans Redder.

Han understreger, at ord og begreber som ’frihed’ og ’mindre stram styring’ går igen hos flere partier, men at substansen kan være meget forskellig, selvom ordene umiddelbart er de samme.

- Her bliver det interessant at se, hvad det så reelt betyder, når de begynder at blive konkrete. Og det, må vi forvente, sker i løbet af en valgkamp, siger han.