Politik

Peter Skaarup ved, hvilke DF'ere der kan trækkes med over i Støjbergs parti, siger politisk kommentator

Ifølge Bent Winther er Peter Skaarup den af afhopperne fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe, der er det største aktiv for Inger Støjberg.

At Peter Skaarup fra i dag repræsenterer Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne i Folketinget, kommer ikke som en overraskelse for Berlingskes politiske kommentator Bent Winther.

Han er mere overrasket over, at der ikke er flere af de i alt 11 afhoppere fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe, der har gjort Peter Skaarup kunsten efter.

Til gengæld kan Bent Winther se flere fordele i, at partiet nu er repræsenteret på Christiansborg.

- Det vil sige, at partiet kan stille spørgsmål og forslag i Folketinget og deltage i forhandlinger. Det er en platform partiet kan have til at markere sine holdninger og partiets politik, siger han til TV 2.

Ved hvem fra DF, der kan trækkes med over

Han peger også på, at Peter Skaarup kan bidrage med sin lange erfaring som gruppeformand og retsordfører for Dansk Folkeparti.

- Han har siddet der siden 1995 – han har været med til lidt af hvert, han kender spillet på Christiansborg, og han kender mange mennesker på Christiansborg. Han vil være et kæmpe aktiv for Støjberg, siger Bent Winther.

Han ser det også som en fordel for Inger Støjberg, at Peter Skaarup har et indgående kendskab til netop Dansk Folkeparti, som han ser som en af Danmarksdemokraternes største konkurrenter, når det gælder stemmer.

- Han kender Dansk Folkepartis organisation. Han ved, hvem der muligvis kan trækkes med over. Han ved, hvor Dansk Folkeparti har sine styrker og svagheder, siger han.

Støtte for Støjberg uden at overstråle hendes

Ifølge Bent Winther er Peter Skaarup den af afhopperne fra Dansk Folkepartis folketingsgruppe, der er det største aktiv for Inger Støjberg og Danmarksdemokraterne.

- Både via hans erfaring. Og så at han er et kendt ansigt og vil kunne gå lige ind og være en støtte for Støjberg, uden at han kommer til at overstråle hendes projekt.

Bent Winther forventer ikke, at Peter Skaarup er den sidste eks-DF’er, der tager turen over til det nye parti.

- Af dem er der mange, der gerne vil ind i Støjbergs parti. Det er dér, der er mulighed for at blive genvalgt.

Han peger dog også på, at Inger Støjberg ikke kommer til at åbne sluserne for alle de 11 afhoppere. For så risikerer hun, at det bliver et Dansk Folkeparti-light.

- Inger Støjberg skal passe på, at der ikke ryger så mange over, at det er svært at se forskel på partierne, så det bare er en ny etablering af det gamle parti. Det tror jeg ikke hun ønsker. Hun ønsker at etablere et nyt parti, som også kan appellere til en masse Venstre-vælgere i hendes gamle parti.

Fjerdestørste parti ved seneste måling

Inger Støjbergs parti fik de nødvendige 20.182 vælgererklæringer på under et døgn i maj, og dermed blev partiet opstillingsberettiget. Ved seneste megafonmåling var partiet det fjerdestørste i Danmark.

I samme måling røg Peter Skaarups gamle parti Dansk Folkeparti under spærregrænsen for første gang i partiets 27-årige historie.

Peter Skaarup er det eneste Folketingsmedlem, der repræsenterer Støjbergs parti.

Partistifteren Inger Støjberg røg selv ud af Folketinget i december efter sin rolle i sagen om ulovlig adskillelse af unge asylpar, hvor hun blev idømt 60 dages fængsel i Rigsretten.