Mink-sagen

Socialdemokratiets politiske ordfører er glad efter R-melding

Rasmus Stoklund glæder sig over nej til advokatundersøgelse og forholder sig ikke til De Radikales krav om valg i sensommeren.

Socialdemokratiets politiske ordfører, Rasmus Stoklund, konstaterer i et tweet, at der med De Radikales melding nu ikke er flertal for at rejse en rigsret.

- På baggrund af Minkkommissionens beretning er det åbenbart, at der ikke er noget grundlag for en rigsret. Det er et flertal i Folketinget nu også nået frem til, og det er vi selvfølgelig tilfredse med, skriver han.

Får voldsom kritik af kommission

Minkkommissionen har undersøgt forløbet omkring regeringens beslutning om at aflive alle mink for at stoppe smitte med coronavirus på minkfarme.

Kommissionen kommer i sin beretning med voldsom kritik af både regeringen og ledende embedsmænd.

Folketingets blå partier vil have en uvildig advokatundersøgelse af Minkkommissionens beretning, som kan vurdere, om der er grundlag for at rejse en rigsretssag.

Enhedslisten og SF meldte hurtigt ud, at de ikke mener, at der er ikke er grund til sådan en vurdering, mens De Radikales beslutning er blevet meldt ud efter et hovedbestyrelsesmøde lørdag middag.

Men mens De Radikale freder regeringen i forhold til en advokatundersøgelse, vil partiet tvinge statsminister Mette Frederiksen (S) til at udskrive valg inden Folketinget træder sammen igen efter sommerferien.

Det krav forholder den politiske ordfører sig ikke til. Ritzau forsøger at få en uddybende kommentar.