Mink-sagen

Radikale indkalder til "fortrolig politisk drøftelse" om minksag

Radikale Venstres mandater er afgørende for, hvorvidt der kan dannes flertal for en advokatundersøgelse.

Radikale Venstre har indkaldt medlemmerne af hovedbestyrelsen samt folketingskandidater til en "fortrolig politisk drøftelse" lørdag i lyset af den "alvorlige rapport", som Minkkommissionen offentliggjorde torsdag.

Det fremgår af en mødeindkaldelse, som TV 2 har set.

Mødet er sat til at starte klokken 10.15 og vil ifølge indkaldelsen slutte cirka klokken 11.45.

Her vil politisk ordfører og medlem af Granskningsudvalget Andreas Steenberg samt partileder Sofie Carsten Nielsen indlede mødet, hvorefter der vil "være mulighed for spørgsmål og kommentarer".

Radikale Venstres mandater er afgørende for, hvorvidt der kan dannes flertal for en advokatundersøgelse, men indtil videre har støttepartiet afvist at tage stilling.

Efter regeringens to timer lange pressemøde fredag formiddag er presset på den radikale folketingsgruppe kun blevet større.

Radikalt pres

Flere radikale har allerede meldt deres opbakning til en advokatvurdering. Det gælder blandt andre Christian Friis Bach, som er tidligere minister og nuværende folketingskandidat for partiet.

Også Ruben Kidde, tidligere radikal klimaordfører og nuværende byrådsmedlem i Frederiksberg Kommune, har på Twitter kritiseret regeringens pressemøde.

Ikke mere spin

Ruben Kidde, byrådsmedlem i Frederiksberg Kommune

Her burde statsministeren have udvist "maksimal ydmyghed" og have lagt "sig fladt ned og rullet rundt", skriver han med henvisning til nogle af de opsigtsvækkende sms'er fra statsministerens departementschef, Barbara Bertelsen, som kom frem under afhøringerne i Minkkommissionen.

- Ikke mere spin. Det handler ikke om coronahåndtering, men om retskaffenhed, ordentlighed og tillid til regeringens forvaltningen af magten. Den tillid har jeg ikke, skriver han.

Folketingsgruppens kald

Det vil i sidste ende være den radikale folketingsgruppe, der skal afgøre, om den vil stemme for en advokatundersøgelse eller ej.

TV 2 har fredag forgæves forsøgt at få et interview med partiets politiske ordfører, Andreas Steenberg (R).

Efter offentliggørelsen af Minkkommissionens beretning torsdag lød det, at han havde brug for at nærlæse og drøfte indholdet med sine kollegaer, før at han ville gøre boet op.