Kristian Thulesen Dahl scorer topjob og siger endegyldigt farvel til politik

For få dage siden ville han overveje sin frem "rigtig godt". Nu skal han være direktør i Aalborg.

Tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl bliver ny administrerende direktør i Port of Aalborg, selskabet bag Aalborgs havn.

Det skriver selskabet i en pressemeddelelse, hvor det fremgår, at han skal "være med til at realisere havnens ambitiøse udviklingsstrategi".

- Det faldt på plads i går. Det er klart, at når man taler af et job af den her kaliber, så er det ikke på plads, før det er endeligt. Jeg kunne ikke sige noget, før jeg vidste, at det var endeligt på plads, siger Kristian Thulesen Dahl til TV 2 og tilføjer:

- Jeg vil se tilbage på liv i politik med stor glæde. For mig står det langt over de negative oplevelser, jeg har haft.

Forlod partiet for to dage siden

Jobskiftet kommer blot to dage efter, at den mangeårige partiformand forlod Dansk Folkeparti.

Det skete efter et par tumultariske dage, hvor partistifter Pia Kjærsgaard blandt andet kaldte Thulesen Dahl for "en tøsedreng".

Da Thulesen Dahl smækkede med døren, forklarede han, at han "hele tiden" havde troet på, at "alting ville falde til ro", men:

- Det er der ikke noget, der tyder på, at det gør. Og sådan her kan det jo ikke fortsætte.

Blå bog: Kristian Thulesen Dahl

Kristian Thulesen Dahl 

52 Ã¥r. Født 30. juli 1969 i Brædstrup i Østjylland.

Bor i Thyregod med sin hustru Bente, der er jordemoder, og parrets tre børn.

Uddannet: Cand.merc.jur.

Medlem af Folketinget for Dansk Folkeparti siden 1995. Formand for Dansk Folkeparti fra 2012 til januar 2022. Siden forsvarsordfører for Dansk Folkeparti. Nu løsgænger i Folketinget. 

Samtidig lød det fra den tidligere formand, at han ville tænke "rigtig godt over" sin fremtid – blandt andet i forhold til Inger Støjbergs nystiftede parti, Danmarksdemokraterne.

Farvel til dansk politik

Kristian Thulesen Dahl blev det 11. medlem, der siden formandsskiftet i januar har meldt sig ud af partiet. Til TV 2 fortæller han, at det er et endeligt farvel til politik:

- Det her et et sporskifte i mit liv.

Men man kan jo godt have et job og stadig spille en rolle i dansk politik – for eksempel som medlem af et parti eller ved at stille op lokalt. Er det udelukket?

- Jeg har valgt det her til, og jeg erkender, at når man vælger noget til, må man også vælge noget fra. Nu giver jeg det her alt, hvad jeg har.

SÃ¥ du udelukker en fremtid i Danmarksdemokraterne?

- Jeg ønsker dem held og lykke med deres projekt, og nu ser jeg frem til at bruge min arbejdskraft her i Aalborg, siger Kristian Thulesen Dahl.

Disse 11 folketingsmedlemmer har forladt Dansk Folkeparti

Nærmer sig spærregrænsen

Ved valget i 2019 fik Dansk Folkeparti 8,7 procent af stemmerne – en massiv tilbagegang på 12,4 procentpoint, hvilket reducerede partiet med hele 21 mandater i forhold til det forrige valg.

Ved den seneste Megafon-måling rykkede spærregrænsen sig endnu tættere på.

Her stod folkepartiet til 3,2 procent af stemmerne. Et niveau, som DF ikke har været i nærheden af siden 1999. hvor partiet fik 13 mandater.

På Twitter ønsker partiformand Morten Messerschmidt sin forgænger tillykke med det nye job. Samtidig byder han suppleant Susanne Eilersen velkommen til folketingsgruppen.