Politik

Inger Støjbergs parti kan nu stille op til næste valg

Otte dage efter stiftelsens af Danmarksdemokraterne har Inger Støjberg nu opnået de nødvendige vælgererklæringer.

Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne har opnået de 20.182 vælgererklæringer, som det er krævet, før et parti er opstillingsberettiget til et folketingsvalg.

Det fremgår af vaelgererklaering.dk.

Inger Støjberg stiftede partiet 23. juni. Dermed er det lykkedes den tidligere Venstre-minister at indsamle de nødvendige erklæringer på mindre end otte dage. Eller i virkeligheden meget før, fordi en vælgererklæring først endeligt kan bekræftes, syv dage efter at den er igangsat.

Inger Støjberg skal nu officielt søge Indenrigs- og Boligministeriet om at få partiet opstillingsberettiget under et partibogstav. Nøjagtig som tidligere Venstre-formand, Lars Løkke Rasmussen, gjorde med sit nye parti, Moderaterne, i marts.

Flere afgåede DF-medlemmer har talt med Støjberg

I første omgang bestod partiet kun af Inger Støjberg, en nabo og en studentermedhjælper.

Siden har en prominent tidligere profil fra Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, meldt sig ind i partiet. Det skete allerede dagen efter stiftelsen af Danmarksdemokraterne, efter han samme dag meldte sig ud af Dansk Folkeparti.

Samtidig har flere af de afgåede medlemmer af Dansk Folkeparti flirtet med tanken om at blive en del af Inger Støjbergs parti Danmarksdemokraterne.

Og uden at sætte navn på oplyser partistifteren da også, at hun har snakket med flere af dem de seneste dage, lød det fra Inger Støjberg onsdag.

- Men Danmarksdemokraterne er ikke Dansk Folkeparti 2.0, understregede hun.

Der findes endnu ikke noget partiprogram i partiet - det kommer efter et valg, oplyste Inger Støjberg på et pressemøde i sidste uge.

Inger Støjberg blev i december sidste år idømt 60 dages fængsel i Rigsretten for en ulovlig instruks. Derefter blev hunerklæret uegnet til at sidde i Folketinget.