Politik

Kristian Thulesen Dahl melder sig ud af Dansk Folkeparti

Kristian Thulesen Dahl fortæller, at han skal sunde sig over sin beslutning om at forlade DF, inden han tager nogen beslutninger om fremtiden.

Kristian Thulesen Dahl melder sig ud af Dansk Folkeparti.

Det oplyser han på Facebook.

- Jeg har i dag valgt at melde mig ud af DF. Det har været en rigtig svær beslutning, for vi har i partiet haft en fantastisk rejse sammen. Fuld af gode oplevelser. Fuld af gode minder, skriver han i et længere opslag.

Naivt at tro, at stemningen bliver bedre

Kristian Thulesen Dahl fortæller til TV 2, at han er kommet til sin beslutning "mere og mere dag for dag", og at der ikke skal lægges skjul på, at det er en "kæmpe beslutning, der gør ondt".

Han tilføjer, at han har håbet på, at partiet ville komme til en "erkendelse", der gjorde, at de igen ville finde frem til et "godt samarbejde".

- Men jeg må også erkende, at det er der ikke noget, der tyder på. Og så er det nok lidt naivt at tro, at det vil komme på et tidspunkt, og så skal man jo komme videre med livet.

Kristian Thulesen Dahl meddelte 17. juni, at han ikke ville genopstille for Dansk Folkeparti ved det kommende folketingsvalg.

Har du hele tiden vidst, at det her ville ende med en udmeldelse, eller har noget ændret sig de seneste dage?

- Jeg har hele tiden troet, at alting ville falde til ro, både da jeg gik af som formand, og da jeg sagde, at jeg ikke ville stille op til Folketinget igen. Men det er der ikke noget, der tyder på, at det gør. Og sådan her kan det jo ikke fortsætte, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han fortæller, at det i Dansk Folkeparti har været italesat, "at partiet først kan komme videre, når jeg er ude", og at det, som han beskriver som en "svær og dramatisk" beslutning for ham selv, måske ses af andre som det næste naturlige skridt.

- Så det er nok mere mig selv, der skulle frem til den erkendelse, at det er en nødvendighed, for at både mig selv og partiet kan komme videre, at må vi skilles, siger han.

Han tilføjer, at han håber, at "alle kan komme godt videre", og at han intet ønske har om at "kaste smuds" efter hverken partiet eller personerne i det.

Hvordan ser fremtiden ud?

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt Kristian Thulesen Dahl ville slutte sig til tidligere Venstre-minister, Inger Støjbergs, nye parti, Danmarksdemokraterne, der blev stiftet i sidste uge. Flere andre tidligere DF'ere har vist deres interesse.

Inger Støjberg har allerede erklæret, at han er velkommen i partiet, men den tidligere DF-formand afviser over for TV 2, at han har haft nogen "stor dialog" med Støjberg, siden hun stiftede sit parti.

- Hun har gang i sit projekt med Danmarksdemokraterne, og man må sige, at hun er kommet godt fra start. Men der ligger ikke nogen planlagt række af begivenheder i alt det her, siger han og tilføjer:

- Nu træffer jeg denne her beslutning, som er kæmpestor for mig, og så vil jeg lige sunde mig oven på det, inden jeg snarest melder ud, hvordan jeg ser min fremtid.

Hvad er dit forhold til Danmarksdemokraterne?

- Hvordan min fremtid i forhold til Danmarksdemokraterne eller andre skal udvikle sig, er noget, jeg vil tænke rigtig godt over.

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Dansk Folkepartis formand, Morten Messerschmidt.