Politik

Thulesen Dahl sender stikpille til Pia K: Som at være tilbage i skolegården

TV 2s politiske redaktør tror ikke, at Thulesen Dahl er medlem af Dansk Folkeparti efter sommerferien.

Selvom DF-formand Morten Messerschmidt har opfordret til en hurtig afklaring, overvejer tidligere formand Kristian Thulesen Dahl fortsat sin fremtid i Dansk Folkeparti.

Det skriver han på Facebook.

- Jeg overvejer selvfølgelig min situation lige nu. Mange af mine gode venner har forladt partiet. Men jeg har stadig rigtig mange gode venner tilbage i partiet, skriver han.

Samtidig sender han en stikpille direkte til Pia Kjærsgaard og andre i partiet, der søndag kaldte ham en "tøsedreng" i et Twitter-opslag.

- Øger det danskernes respekt for DF, at vi kalder hinanden for øgenavne? Som var det tilbage i skolegården…, skriver han og fortsætter:

- Øger det respekten for DF, at vi selv leder danskernes tanker hen på det ballademøde, der var i Fremskridtspartiet i 1995 og som DF opstod på ruinerne af?

TV 2 har forsøgt at få en kommentar fra Kristian Thulesen Dahl. Han ønsker ikke at uddybe, lyder meldingen.

Ikke medlem efter sommer, siger politisk redaktør

Mange stiller formentlig sig selv spørgsmålet lige nu: Hvorfor melder Kristian Thulesen Dahl sig ikke bare ud?

Selv skriver han således i sit Facebook-opslag:

- Jeg har været med til at stifte partiet og været formand i næsten 10 år. Så de, der bare lige mener, at jeg skal tage mit tøj og forsvinde, evner ikke at forstå de følelser, der også er på spil efter så mange år.

Ifølge TV 2s politiske redaktør, Hans Redder, er det svært at spå om, hvorvidt der er andre motiver bag. Uagtet tror Hans Redder ikke, at det varer længe, før bruddet kommer.

- Jeg har meget svært ved at se for mig, at Kristian Thulesen Dahl er en del af DF på den anden side af sommerferien, siger han.

Fra 16 til 6

De seneste dage har været mildest talt tumultariske for Dansk Folkeparti, hvor fire folketingsmedlemmer har meldt sig ud – noget, Morten Messerschmidt har kaldt et "koordineret angreb".

Dermed tæller antallet af frafaldne DF'ere siden formandsvalget ti, og der er således kun seks folketingsmedlemmer tilbage i DF-gruppen.

Kristian Thulesen Dahl har allerede meddelt, at han ikke vil stille op for Dansk Folkeparti ved næste valg. Dengang lød meldingen dog, at han agtede at blive i partiet indtil næste valg, men det er altså ikke sikkert længere.

Få overblikket over situationen i Dansk Folkeparti her.