Mette F. går til kamp mod kritik i ny annonce – det lugter af valgkamp, siger kommentator

Både Minkkommissionen og kritikken af statsministerens måde at udøve magt på har gjort ondt på Mette Frederiksen ifølge politisk redaktør.

Mandagens udgaver af blandt andre Jyllands-Posten og Politiken har givet plads til nye annoncer fra Socialdemokratiet.

På to helsider fortæller partiet om alle de politiske aftaler, som de har opnået de seneste tre år med regeringsmagten.

Med ni forskellige valgplakater med Socialdemokratiets "A" skrevet som de andre partiers logoer takker statsminister Mette Frederiksen (S) samtidig for et bredt politisk samarbejde.

Hvis annoncen virker bekendt for nogen, er det ikke overraskende.

Socialdemokratiet gjorde nemlig brug af selv samme taktik op til sidste folketingsvalg i 2019, hvor de ifølge politisk kommentator Noa Redington havde stor succes med det.

Han er dog i tvivl om, hvorvidt taktikken får en lige så stor succes denne gang.

Skruer charmen op på Facebook

Ud over annoncerne i de to dagblade har Mette Frederiksen også skruet op for charmen på de sociale medier.

Facebook giver statsministeren et tilbageblik på hendes politiske liv siden folketingsvalget i juni 2019.

- Jeg er stolt af de politiske resultater, vi har opnået, skriver Mette Frederiksen og fremhæver blandt andet Danmarks klimamål, Arne-pensionen og de flere planlagte nærpolitistationer samt nærhospitaler i fremtiden.

Hun uddyber, at der er mange udfordringer, som stadig mangler at blive løst, især i sundhedsvæsenet.

- Jeg har givet alt, hvad jeg har i kriserne. Og gjort det så godt, jeg kunne. Tak for, at jeg må være jeres statsminister, lyder det afsluttende i Facebook-opdateringen.

- Det lugter af valgkamp

Ifølge Noa Redington er der en klar plan med timingen af dagens udmeldinger fra Socialdemokratiet.

- Det lugter lidt af valgkamp, siger han til TV 2.

Han tilføjer, at det formentlig heller ikke er tilfældigt, at annoncerne kommer få dage inden, at Minkkommissionen lander deres rapport. En rapport, der vil indeholde hård kritik af regeringens rolle i aflivningen af mink i november 2020.

Også politisk redaktør hos TV 2, Hans Redder, fortæller, at Mette Frederiksens charmeoffensiv både kan læses i konteksten af Minkkommissionen og et kommende folketingsvalg.

- Begge steder er det helt tydeligt, hvilken strategi blå blok har: nemlig en kritik om, at Mette Frederiksen er magtfuldkommen. Det betragter de borgerlige partier som deres stærkeste kort til at vælte hende, siger Hans Redder.

Imødegå kritik om magtfuldkommenhed

Og netop denne kritik forsøger statsministeren ifølge Hans Redder at imødegå gennem hendes nuværende kommunikation. Blandt andet ved at vise, hvor mange aftaler Socialdemokratiet har indgået med de andre partier i Folketinget.

- Det er et forsøg på at vise noget ydmyghed og samarbejdsvilje. Vise danskerne, at Mette Frederiksen ikke er magtfuldkommen, og at stemningen på Christiansborg slet ikke er så skidt, som man kan få indtrykket af, siger Hans Redder.

Han fortæller, at der ingen tvivl er om, at Minkkommissionen og kritikken af statsministerens måde at udøve magt på har gjort ondt på både Socialdemokratiet og Mette Frederiksen selv. Det kan også ses i de seneste troværdighedsmålinger.

- Socialdemokraterne ved godt, at noget af den her kritik vil ramme dem i en valgkamp, og som vælgere vil kunne straffe dem for. Derfor er dette et forsøg fra deres side på at imødegå den kritik og tale både dramaet og situationen ned, lyder det fra Hans Redder og tilføjer:

- Om denne kampagne kommer i mål med det, er svært at sige endnu.