Morten Messerschmidt kalder mandefald for koordineret angreb

Fire folketingsmedlemmer har meldt sig ud af Dansk Folkeparti de seneste to døgn.

Midt i det stormvejr Dansk Folkeparti i øjeblikket befinder sig i, holder partiet søndag hovedbestyrelsesmøde.

På vej ind til mødet afviser partiets formand, Morten Messerschmidt, at den tidligere formand Kristian Thulesen Dahls medlemskab af partiet er på dagsordenen.

Flere har spekuleret i, at Kristian Thulesen Dahl bliver den næste til at forlade det kriseramte parti, der har mistet fire folketingsmedlemmer de seneste to døgn.

Ifølge Morten Messerschmidt er der tale om en koordineret handling fra hans nu tidligere partifæller.

- Jeg er fuldstændig afklaret med, at vi har været udsat for og måske stadig er udsat for et koordineret angreb. Det har været planlagt i måneder.

Opfordrer utilfredse medlemmer til at melde sig ud

Han understreger, at han opfordrer personer, der ikke ønsker at være medlem af Dansk Folkeparti til at melde sig ud.

- Det kan jeg se, at der er nogle stykker, der har gjort de seneste dage – tydeligvis med et forsøg på at skade vores parti mest muligt. Hvis Kristian Thulesen Dahl vil være en del af det, så skal han da bare gøre det, men jeg har ikke hørt noget fra ham og kan derfor kun læse det, der står i medierne, siger Morten Messerschmidt.

Efter de seneste dages flugt fra partiet fra flere prominente navene – heriblandt Peter Skaarup og Søren Espersen – er partiets folketingsgruppe nu nede på seks personer. Og spørger man Messerschmidt, håber han, at det forbliver sådan.

- Jeg ønsker, at folk bliver. Men det skal være folk, der vil Dansk Folkeparti, og hvis man allerede har gjort op med sig selv, at det ikke er det, man har lyst til, så synes jeg af hensyn til vores bagland og vælgerne, at man bare skal melde sig ud, siger han.

Kalder det et koordineret angreb

Flere af de afgående medlemmer har allerede meldt ud, at de stiller sig til rådighed for Inger Støjberg i hendes nye parti, Danmarksdemokraterne. Andre overvejer det.

Der er flere af dem, der har forladt partiet, som peger på, at problemet er ledelsen – altså dig selv og Pia Kjærsgaard. Hvad mener du om det?

- Det er en helt klart tilrettelagt talelinje for at skjule, at det er noget, der har været under opsejling i rigtig lang tid. Vi har vidst helt tilbage i december, før Kristian (Thulesen Dahl, red.) trådte tilbage som formand, at der var nogle, der planlagde og håbede, at Inger Støjberg ville lave et nyt parti og ville lave maksimal skade på Dansk Folkeparti i processen for så at kunne skifte derover. Det er jo ikke rocket science, siger Morten Messerschmidt.

Har du overvejet, om det er dig selv, der er problemet?

- Ja, det har jeg overvejet lige siden, jeg blev valgt. Og det kan jeg sige, at der et meget, meget unisont ønske fra baglandet om, at det ikke er.