Politik

Tidligere DF-folketingsmedlemmer stiller sig til rådighed for Støjberg

Bent Bøgsted forlod Dansk Folkeparti i februar.

Tidligere folketingsmedlem for Dansk Folkeparti og nu løsgænger Bent Bøgsted stiller sig til rådighed for Inger Støjberg og hendes nye parti, Danmarksdemokraterne.

Det siger han til DR Nordjylland.

- Jeg forventer, at partiet vil arbejde ihærdigt for at tilgodese den almindelige dansker. Den dansker, der går ude omkring og slider og slæber for at få Danmark til at køre, siger han til mediet.

Bent Bøgsted har siddet i Folketinget siden 2001, hvor han første gang blev valgt ind for Dansk Folkeparti.

Han meddelte i slutningen af januar, at han ikke agtede at genopstille ved næste folketingsvalg. Det skyldtes alder, helbred og ønske om mere tid til familien, sagde han.

Forlod DF sammen med tre andre

Han forlod Dansk Folkeparti i februar. Det gjorde han sammen med folketingsmedlemmerne Liselott Blixt, Karina Adsbøl og Lise Bech.

De kunne ikke forlige sig med formand Morten Messerschmidts ledelsesstil. De sagde, at partistifter Pia Kjærsgaard skaber dårlig stemning og "voksenmobber".

Bøgsted har tidligere sagt, at han "sagtens" kunne se sig selv som medlem af Danmarksdemokraterne.

Fredag meddelte DF-folketingsmedlemmerne Peter Skaarup og Jens Henrik Thulesen Dahl, at de går samme vej.

Hans Kristian Skibby vil også være med i Støjbergs parti

Også Hans Kristian Skibby, som er tidligere medlem af Dansk Folkeparti og nuværende løsgænger, vil være del af Danmarksdemokraterne.

Det skriver han lørdag formiddag på Facebook.

- Jeg tilslutter mig Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg og vil med stor glæde være med til at udforme det grundlæggende politiske arbejdsprogram for Inger Støjbergs nye parti.

- Man må sige, at det er gået mere end stærkt for Inger Støjbergs nye parti. Derfor spørger flere og flere også efter en afklaring på, hvordan min fremtid ser ud i dansk politik.

Han skriver, at han meldte sig som støttemedlem torsdag aften. Tidligere samme dag havde Støjberg præsenteret partiet officielt.