Søren Espersen melder sig ud af DF: - Det kan jeg ikke leve med

Søren Espersen er det tredje DF-folketingsmedlem, der forlader partiet på to dage.

Søren Espersen melder sig ud af Dansk Folkeparti. Det skriver han på Twitter.

- Jeg melder mig i dag ud af Dansk Folkeparti, som jeg har været medlem af i 27 år. Der er mange årsager til min beslutning, skriver han blandt andet.

Søren Espersen siger til TV 2, at beslutningen kommer efter en længere proces, som begyndte omkring nytår.

- Det har meget at gøre med stemninger og måder at være på over for hinanden og meget stærke følelser, som nogle har, siger han.

Han ønsker ikke at fortælle om konkrete hændelser, men siger, at der er mange episoder og forhold, der gør, at han har truffet beslutningen.

- Det kan jeg ikke leve med. Det ønsker jeg ikke at være en del af. Jeg er for sensibel, hvad det angår. Jeg ønsker ikke at bruge mine sidste år af min karriere på dårlige stemninger og vibrationer, siger han.

Flere folketingsmedlemmer har meldt sig ud

Siden Morten Messerschmidt overtog formandsposten, har en lang række DF-folketingsmedlemmer meldt sig ud af partiet.

Senest meddelte Peter Skaarup og Jens Henrik Thulesen Dahl fredag, at de er fortid i partiet.

Peter Skaarup sagde fredag til TV 2, at han går efter at blive folketingskandidat for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Jens Henrik Thulesen Dahl sagde fredag til TV 2, at han ligeledes overvejer at melde sig ind i Støjbergs parti.

Er ikke færdig på Christiansborg

Lige så klar i mælet er Søren Espersen ikke på nuværende tidspunkt.

- Nu skal jeg lige falde lidt ned på jorden igen. Det er meget følelsesbetonet for mig. Jeg vil gerne se, hvad eksempelvis Inger Støjbergs parti udvikler sig til. Det ved man jo ikke.

Kunne det være attraktivt for dig?

- Det ved jeg ikke. Foreløbig er jeg blevet løsgænger i Folketinget, og så får man et pusterum til at finde ud af hvordan og hvorledes, men jeg er bestemt ikke færdig med Christiansborg endnu. Det kan jeg godt love.

Syv mandater tilbage

DF har nu blot syv mandater tilbage i Folketinget. En af dem er Kristian Thulesen Dahl, som allerede har meddelt, at han ikke genopstiller for partiet til næste valg.

En Megafon-måling viste torsdag, at blot 3,2 procent af danskerne ville stemme på Dansk Folkeparti, hvis der var valg i morgen. DF har ikke været så tæt på bunden siden 1999.