Dennis Flydtkjær forlader Dansk Folkeparti

Kulturordføreren er fortid i DF efter 22 år som medlem af partiet.

Dennis Flydtkjær, kulturordfører for Dansk Folkeparti, forlader nu også partiet. Det oplyser han selv i en pressemeddelelse sendt til TV MIDTVEST.

TV 2 er i besiddelse af pressemeddelelsen.

Den nu tidligere kulturordfører er den – indtil videre – seneste i en lang række af folketingspolitikere, der har forladt DF, og det har været en vanskelig beslutning, skriver han:

- Jeg har taget mange svære beslutninger igennem min tid i politik, men dette er uden tvivl suverænt den sværeste, skriver han om sin afgang.

Interne kampe og dårlig organisering

Beslutningen har imidlertid og tilsyneladende mange fædre, mener Flydtkjær.

Interne slagsmål er foregået i pressen, fokus er flyttet fra politik, kollegaer hænges ud, og hverdagen på Christiansborg har været dårligt organiseret, så ressourcerne bliver brugt på et fåtal, mens andre har måttet klare sig selv.

- Jeg har inderligt forsøgt ikke at være en del af den interne kamp, som har foregået i pressen, men i stedet forsøgt at holde fokus på politikken. Men det er kommet dertil, hvor det overskygger det hele, og det ønsker jeg ikke længere at være en del af. Det fællesskab, som jeg i mange år har været stolt og glad for at repræsentere, er der ikke længere, skriver han.

Tidligere på dagen forlod forhenværende næstformand Søren Espersen partiet efter 27 år. En beslutning, som Espersen beskrev som meget vemodig.

Ødelagt og kan ikke repareres

Dansk Folkeparti fik 16 mandater ved det seneste folketingsvalg. Med Flydtkjærs exit består partiets folketingsgruppe nu af kun seks medlemmer, efter at blandt andre Jens Henrik Thulesen Dahl og Peter Skaarup har meddelt deres afsked.

Derfor spørger Dennis Flydtkjær sig selv i pressemeddelelsen, om ikke han burde blive og hjælpe med at klinke skårene.

- Nogle gange kan ting dog godt være gået i så mange stykker, at det ikke giver mening, og det er der, jeg er, skriver han:

- I stedet vil jeg sige tak for kampen til alle de mange DF'ere, som jeg har kæmpet side om side med igennem årene. Jeg vil tænke tilbage på en god tid, og jeg håber, at mange af venskaberne kan bevares, når dette kommer lidt på afstand.

Den nu forhenværende ordfører skriver, at han endnu ikke ved, hvad fremtiden bringer.

TV 2 arbejder på at få en kommentar fra Dennis Flydtkjær.