Peter Skaarup forlader Dansk Folkeparti

Peter Skaarup kan ikke længere være "loyal" over for Morten Messerschmidt. Han vil nu være folketingskandidat for Støjbergs parti.

Peter Skaarup forlader Dansk Folkeparti efter 27 år og skifter over til Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Det udtaler Peter Skaarup fredag aften til DR, mens han bekræfter skiftet over for TV 2.

Jeg vil gerne være loyal, og kan man ikke det, skal man ikke være der

Peter Skaarup

Peter Skaarup har været med i Dansk Folkeparti helt fra partiet blev stiftet i 1995, men er nu fortid i partiet.

Over for TV 2 forklarer Peter Skaarup skiftet med, at han ikke længere kan være loyal over for den siddende formand, der siden 23. januar i år har været 41-årige Morten Messerschmidt.

- Jeg har igennem nogle år været ubrydeligt loyal over for Dansk Folkeparti. Først da partiet blev stiftet under Pia Kjærsgaard, så under Kristian Thulesen Dahl, og nu under Morten Messerschmidt, udtaler han i kølvandet på nyheden:

- Men det er blevet svært at være gruppeformand for Dansk Folkeparti. Blandt andet fordi Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard ikke har støttet mig. Men jeg gav det et forsøg.

Peter Skaarup uddyber, at en afstemning i partiet i februar, hvor Morten Messerschmidt havde indstillet René Christensen som ny gruppeformand frem for Peter Skaarup, der ellers havde haft posten siden 2012, især er medvirkende til, at han nu siger farvel til DF.

Det "gav en svær start", siger han til TV 2.

- Jeg vil gerne være loyal, og kan man ikke det, skal man ikke være der, siger han.

Skifter til Danmarksdemokraterne

Peter Skaarup er dog langt fra færdig i politik. Ved det kommende folketingsvalg går han efter at blive folketingskandidat for Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, siger han til TV 2.

Han forklarer skiftet med, at han føler et vist "værdifællesskab" med Inger Støjberg og tilslutter sig derfor projektet.

Peter Skaarup er som bekendt ikke alene om at vinke farvel til Dansk Folkeparti. Siden Morten Messerschmidt overtog formandsposten, har en lang række DF-folketingsmedlemmer meldt sig ud af partiet.

Senest meddelte Jens Henrik Thulesen Dahl, der er bror til eksformand Kristian Thulesen Dahl, at han forlader Dansk Folkeparti pĂĄ grund af uro i partiet.