Kristian Thulesen Dahls bror melder sig ud af Dansk Folkeparti

Jens Henrik Thulesen Dahl er det syvende folketingsmedlem, som forlader partiet, efter at Morten Messerschmidt blev formand.

Folketingsmedlemmet Jens Henrik Thulesen Dahl, der er bror til Dansk Folkepartis tidligere formand Kristian Thulesen Dahl, melder sig ud af Dansk Folkeparti.

- Det gør jeg, fordi det hele efterhånden går op i ævl og kævl, læk og undergravende benspænd. Og jeg vil gerne arbejde i politik, siger han til TV 2.

Jens Henrik Thulesen Dahl er det syvende folketingsmedlem, som forlader partiet, efter at Morten Messerschmidt blev formand i januar.

Interne kampe overskygger det hele

Han har været medlem af Dansk Folkeparti i 16 år og siddet i Folketinget i 11 år, men det er altså slut nu.

Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kunne. Men jeg må konstatere, at det ikke har været tilstrækkeligt

Jens Henrik Thulesen Dahl, tidligere medlem af Dansk Folkeparti

Jens Henrik Thulesen Dahl siger, at han har forsøgt at bakke op om den valgte formand og partiet. Af samme årsag er han også gået aktivt ind i gruppebestyrelsen og hovedbestyrelsen "i et forsøg på at skabe en fremtid for partiet" og "få fokus tilbage på politikken frem for intern splid".

- Jeg synes, jeg har gjort, hvad jeg kunne. Men jeg må konstatere, at det ikke har været tilstrækkeligt, siger han.

Hvem er skyld i det?

- Jeg vil ikke være den der skyder på andre. Jeg har bevist holdt mig ude af alt det der. For mig er det den samlede situation, der gør, at jeg nu melder mig ud af Dansk Folkeparti.

Hvad er i din optik årsagen til, at DF’s fald fra tinderne nu er nået så langt, at du har meldt dig ud?

- I forbindelse med at valgresultaterne ikke har været så gode, er der er nogen, der aktivt har arbejdet for, at vi skulle have en ny formand. Jeg havde et naivt håb om, at alt ville falde til ro, når vi så fik en ny formand, men det er ikke sket.

Fascination af Støjberg

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Morten Messerschmidt, men partiformanden skriver på Twitter:

- Vi gider ikke mere uro. Derfor gjorde jeg det i morges på P1 klart, at man som folkevalgt DF’er må gøre op med sig selv, om man vil projektet. Jeg har netop modtaget udmeldelse fra Jens Henrik Thulesen Dahl, som forleden ikke blev genopstillet i sin kreds.

Og han siger til Ritzau, at det er en fascination af den rigsretsdømte og tidligere udlændingeminister Inger Støjberg - og ikke intern uro i partiet - som er skyld i, at Jens Henrik Thulesen Dahl er det syvende medlem til at forlade folketingsgruppen i år.

Overvejer Danmarksdemokraterne

Udmeldelsen af Dansk Folkeparti sker kun to dage efter, at Jens Henrik Thulesen Dahl blev vraget som spidskandidat for Dansk Folkepartis kreds i Assens.

Hvor meget har det spillet ind, at du blev vraget som spidskandidat?

- Det var da nok lige det, der slog hovedet på sømmet, medgiver han.

Jens Henrik Thulesen Dahl overvejer nu i stedet at slutte sig til Inger Støjberg i det nye parti, Danmarksdemokraterne.

- Det håber jeg. Jeg har under tiden haft snakke med Inger. Jeg oplever et stort idefællesskab med hende. Hun har ligesom jeg fokus på hverdagsproblemerne for den enkelt dansker og skævheden ud over landet.

- Så når Inger synes, at strukturen er på plads til, at alle os, der har givet positivt tilkende, at vi er interesserede i hendes projekt, kan sætte os ned og tale om det, så er jeg klar til at se på det.

Orienterede du hende om, at du ville melde dig ud af DF?

- Ja, hun vidste det godt.

Fem af de seks folketingsmedlemmer, der tidligere på året forlod Dansk Folkeparti, har også udtrykt interesse for at blive en del af Inger Støjbergs nye parti.

Ni mandater tilbage

DF har nu blot ni mandater tilbage i Folketinget. En af dem er Kristian Thulesen Dahl, som dog allerede har meddelt, at han ikke genopstiller for partiet til næste valg.

Også den tidligere næstformand, Søren Espersen, sidder fortsat i Folketinget for DF. Men han har udtalt, at han overvejer sin fremtid i partiet. Det er fortsat tilfældet, oplyser han til Ritzau.

En Megafon-måling viste torsdag, at blot 3,2 procent af danskerne ville stemme på Dansk Folkeparti, hvis der var valg i morgen. DF har ikke været så tæt på bunden siden 1999.