Politik

Jens Henrik Thulesen Dahl melder sig ind i Støjbergs nye parti

Jens Henrik Thulesen Dahl er bror til Dansk Folkepartis tidligere formand, Kristian Thulesen Dahl. 

Folketingsmedlem Jens Henrik Thulesen Dahl melder sig ind i Støjbergs nye parti, når det bliver opstillingsberettiget til folketingsvalg.

Det siger han fredag til Ritzau.

Beskeden kommer kort tid efter, at Jens Henrik Thulesen Dahl tidligere fredag meldte sig ud af Dansk Folkeparti. Han er bror til Dansk Folkepartis tidligere formand Kristian Thulesen Dahl.

Ifølge Jens Henrik Thulesen Dahl skyldes beslutningen om at melde sig ud af partiet den "samlede situation" i Dansk Folkeparti.

- Det gør jeg, fordi det hele efterhånden går op i ævl og kævl, læk og undergravende benspænd. Og jeg vil gerne arbejde i politik, siger han til TV 2.

Interne kampe overskyggede det

Jens Henrik Thulesen Dahl har været medlem af Dansk Folkeparti i 16 år og siddet i Folketinget i 11 år, men det er altså slut nu.

Dermed er han det syvende folketingsmedlem, som forlader partiet, efter at Morten Messerschmidt blev formand i januar.

Tidligere fredag sagde han til TV 2, at han har forsøgt at bakke op om den valgte formand og partiet. Af samme årsag er han også gået aktivt ind i gruppebestyrelsen og hovedbestyrelsen "i et forsøg på at skabe en fremtid for partiet" og "få fokus tilbage på politikken frem for intern splid".

- Jeg vil ikke være den, der skyder på andre. Jeg har bevist holdt mig ude af alt det der. For mig er det den samlede situation, der gør, at jeg nu melder mig ud af Dansk Folkeparti, lød det.

Mere end 50.000 vælgererklæringer

Fredag eftermiddag havde i alt 50.185 danskere underskrevet en vælgererklæring til Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne. Det kræver 20.182 vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til folketingsvalget.

Det skal bemærkes, at det er igangsatte vælgererklæringer. De skal altså bekræftes efter syv dages betænkningstid, før de er endeligt gyldige.

Partiet fik godkendt sit partinavn tidligere på ugen. Og Støjberg kunne torsdag endegyldigt bekræfte, at hun står i spidsen for partiet.