Inger Støjberg har fået mere end 50.000 vælgererklæringer

Vælgererklæringerne skal bekræftes igen efter syv dage, før de er endeligt gyldige.

50.185 danskere har haft deres NemID fremme for at underskrive en vælgererklæring til Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Det oplyser Indenrigs- og Boligministeriet til TV 2 fredag eftermiddag.

Allerede fredag morgen havde 40.321 danskere givet sin støtte i form af en vælgererklæring – altså på mindre end et døgn efter partiets lancering.

Det skal bemærkes, at det er igangsatte vælgererklæringer. De skal altså bekræftes efter syv dages betænkningstid, før de er endeligt gyldige.

Det er en rigtig flot start, det må jeg sige

Inger Støjberg, stifter af Danmarksdemokraterne

Støjberg: Vi er ikke i mål endnu

Det kræver 20.182 vælgererklæringer at blive opstillingsberettiget til folketingsvalget, så det er selvsagt en rigtig god nyhed for partistifteren.

- Det er en rigtig flot start, det må jeg sige. Jeg er utrolig glad for den opbakning, der er blevet vist her på det første døgn. Det er jo rigtig godt, siger Inger Støjberg til TV 2 og understreger, at vælgererklæringerne "skal jo lige bekræftes, og inden da er Danmarksdemokraterne jo ikke opstillingsberettiget".

Hun havde "helt bestemt ikke" regnet med, at det ville gå så hurtigt med at indsamle vælgererklæringer.

- Men igen, de skal jo bekræftes, før de tæller med. Nu går folk på sommerferie. Så jeg er meget opmærksom på, at vi ikke er i mål endnu, siger hun.

Flere interesserede i medlemskab

Tirsdag godkendte Valgnævnet partinavnet Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg. Og torsdag stod hovedpersonen så endelig frem og bekræftede, at hun stifter det nye parti, som der har været gisnet om i månedsvis.

Indtil videre består det kun af hende selv, en nabo og en studentermedhjælper. Men i timerne efter nyheden om det nye parti meldte flere folketingsmedlemmer sig interesserede. Det drejer sig om fem af afhopperne fra Dansk Folkeparti: Liselott Blixt, Bent Bøgsted, Lise Bech, Hans Kristian Skibby og Karina Adsbøl.

Under et interview med TV 2 uddybede Inger Støjberg partiets politik. Danmarksdemokraterne skal ifølge partistifteren være et borgerligt parti for "folk, som er flest". Et af hovedpunkterne er, at der mangler fokus på Danmark uden for hovedstaden.