Her er Inger Støjbergs nye politik

Danmarksdemokraterne har endnu ikke noget partiprogram. Det kommer efter valget, forsikrer Støjberg.

"Borgerlig snusfornuft" skal være omdrejningspunktet i Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne.

Det siger hovedpersonen selv i interviews med Skive Folkeblad og Avisen Danmark pĂĄ dagen, hvor hun annoncerer, at hun stifter partiet.

Se interview med partistifteren Inger Støjberg klokken 12.30 på TV 2 NEWS.

Der findes endnu ikke noget partiprogram i partiet, som indtil videre kun består af Støjberg, en nabo og en studentermedhjælper.

Men her er den politik, som Inger Støjberg indtil videre har tilkendegivet, at Danmarksdemokraterne skal stå for:

Danmark er mere end København

Et af hovedpunkterne i Danmarksdemokraternes politik er, at der mangler fokus på Danmark uden for hovedstaden. Og Inger Støjberg savner især et borgerligt parti, der varetager interesserne for "folk, som er flest".

- Jeg må bare sige, at nogle af de ting, som man diskuterer på Christiansborg og omegn, synes jeg simpelthen ikke, er noget, der vedrører mig og mange af os. Jeg synes tværtimod, at der er for lidt fokus på det, man kunne kalde for den helt almindelige hverdag, siger hun til Skive Folkeblad.

Stadig stram udlændingepolitik

Inger Støjberg er mere end noget andet kendt for sin stramme udlændingepolitik, der særligt blev synlig i årene som udlændinge- og integrationsminister for Venstre.

Der er heller ikke så meget, der har ændret sig på den front, lyder det fra hende i dag. Hverken i forhold til udlændinge- eller retspolitik.

NĂĄr man kommer til Danmark, skal man indrette sig efter danske regler, normer og traditioner, mener hun.

Hvis man bor i Thyborøn og skal på sygehuset, er der omtrent lige så langt, som hvis du tog fra Frederiksberg til Korsør

Inger Støjberg, stifter af Danmarksdemokraterne

Inger Støjberg bakker også op om regeringens planer om et modtagecenter i Rwanda. Men hun tvivler på, at den har modet til at gennemføre dem, fordi planerne vil gå til kanten af konventionerne. Men det er nødvendigt, mener hun.

Sundhed skal ikke afhænge af postnummer

Der skal være ordentlig lægedækning i hele landet. Det vil hun arbejde for ved at prioritere problemet og gøre det attraktivt at være praktiserende læge i provinsen.

Akutberedskabet skal ogsĂĄ opprioriteres.

- Hvis man bor i Thyborøn og skal på sygehuset, er der omtrent lige så langt fra Thyborøn til Gødstrup sygehus ved Herning, som hvis du tog fra Frederiksberg til Korsør. Forskellen er bare, at der i Jylland ikke er motorvej hele vejen, siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad.

Større hensyn til SMV'er

Der skal tages bedre hensyn til alle de små og mellemstore virksomheder i Danmark. Ifølge Støjberg vil de blandt andet have glæde af en indsats mod bureaukratiet. Og man skal kunne komme til og fra virksomheden – både rent fysisk ad vejnettet og digitalt.

Grøn omstilling, men...

- Der skal også kunne produceres i det her land, understreger Inger Støjberg.

Men det nytter ikke noget at jage landbrug og produktionsvirksomheder ud af landet, for de bliver ikke renere af at ligge i Polen, mener hun.

Mindre EU end V – mere end DF

Venstre er blevet for EU-begejstret, mener Inger Støjberg. Hun kan dog heller ikke se sig selv i Dansk Folkepartis ønske om, at Danmark skal helt ud af EU. Danmarksdemokraterne skal ligge et sted midt imellem de to synspunkter.

Skatter skal ned

Hun vil gerne sænke de fleste skatter, hvis der er penge i det. Inger Støjberg siger til Avisen Danmark, at hun blandt andet gerne vil sænke topskatten, og at det skal kunne betale sig at arbejde.

Freder Arne-pensionen

Hvis et blåt flertal ønsker at afskaffe Arne-pensionen, bliver det uden Støjberg, fastslår hun. Hun har ikke ondt af, at nogen kan trække sig tidligere fra arbejdsmarkedet, hvis de har et langt arbejdsliv bag sig. Politikerne skal ikke skabe usikkerhed om folks fremtid, mener hun.

Parlamentariske drømme om 00'erne

Danmarksdemokraterne er ikke skabt i protest, understreger Inger Støjberg. Og det bliver ikke et "skingert" parti.

Hun drømmer om "de gode gamle dage" i 00'erne, hvor dansk politik blev tegnet af VKO-samarbejdet, dengang statsministeren hed Anders Fogh (V), og Pia Kjærsgaard stod i spidsen for Dansk Folkeparti.

Det er sådan en blå blok, hun drømmer om at være en del af igen. Hvis Danmarksdemokraterne bliver stemt ind i Folketinget ved det kommende folketingsvalg, vil hun derfor samarbejde – også med dem, der stemte hende i Rigsretten og ud af Folketinget – og være med i forhandlinger og forlig.

Støjberg kommer til at pege på en borgerlig statsminister, forsikrer hun, om end hun endnu ikke kan sige, om han skal hedde Pape (K) eller Ellemann (V).

Inger Støjberg var medlem af Venstre indtil februar 2021. Den tidligere næstformand og minister ad flere omgange meldte sig ud, efter at et flertal i Folketinget – heriblandt mange af hendes egne partifæller – havde stemt for en rigsretssag imod hende. Rigsretten idømte hende i december 60 dages ubetinget fængsel for hendes ansvar i sagen om adskillelsen af unge asylpar. Derefter blev hun 21. december fundet uværdig til at sidde i Folketinget og måtte forlade det.

Se interview med partistifteren Inger Støjberg klokken 12.30 på TV 2 NEWS.