Inger Støjberg taler til pressen i morgen

Inger Støjberg har ved flere lejligheder slået fast, at hun langtfra er færdig med politik. 

I månedsvis er der blevet spekuleret i, hvad Inger Støjbergs fremtid byder på. Og nu bliver vi måske klogere i morgen, torsdag.

I hvert fald har den tidligere Venstre-minister meddelt, at hun vil stå til rådighed for pressen fra klokken 13.00.

Det oplyser hun i en sms til flere medier, herunder TV 2.

Hvad Inger Støjberg præcis vil sige, fremgår ikke af sms'en. Flere spekulerer dog i, om hun vil annoncere stiftelsen af et nyt parti.

Også blandt politikere er det rygtedes, at Inger Støjberg giver en melding i morgen. Eksempelvis skriver tidligere DF-medlem og nu løsgænger Hans Kristian Skibby på Twitter, at "der kommer en god løsning i morgen".

Ingen politikere har endnu officielt givet udtryk for, at de vil melde sig ind, såfremt Inger Støjberg stifter et parti.

Flere, herunder Hans Kristian Skibby, har dog udtalt, at de håber, at hun gør.

Også den tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl, der fredag meddelte, at han ikke stiller op for Dansk Folkeparti ved næste valg, har vist interesse. Han har blandt andet sagt:

- Nu skal Inger Støjberg jo først stifte et nyt parti, og mange DF’ere vil selvfølgelig komme til at tage stilling til, om det er interessant. Jeg vil holde øjne og ører åbne.

Partinavn godkendt

Spekulationerne om et Støjberg-parti kulminerede, da det tirsdag eftermiddag stod klart, at Valgnævnet har godkendt et parti ved navn 'Danmarksdemokraterne – Inger Støjberg'.

Det er forretningsmanden Jan Vilstrup fra Birkerød, der har ansøgt om godkendelse af navnet. Det er endnu uvist, om Inger Støjberg har noget med dette at gøre.

Inger Støjberg har tidligere afvist, at hun personligt selv har indsendt ansøgninger til Valgnævnet, men hun har over for Ritzau kaldt Danmarksdemokraterne "et meget godt navn".

Hun har også ved flere lejligheder slået fast, at hun langtfra er færdig med politik.