Parti med Inger Støjberg i partinavnet er godkendt af Valgnævnet
Det er en forretningsmand fra Birkerød, der har ansøgt om godkendelse af navnet.
Valgnævnet har tirsdag klokken 13 afholdt møde for at tage stilling til godkendelsen af nye partinavne.
På nævnets hjemmeside kan man nu se, at partinavnet "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg" er blevet godkendt.
Der var som udgangspunkt to partier med Støjbergs navn, som søgte godkendelse. Men ansøgningen om navnet "Danske værdier - Inger Støjberg" frafaldt, da "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg" blev godkendt.
Det er forretningsmanden Jan Vilstrup fra Birkerød, der har ansøgt om godkendelse af navnet. Det er endnu uvist, om Inger Støjberg har noget med dette at gøre.
Inger Støjberg har tidligere afvist, at hun personligt selv har indsendt ansøgninger til Valgnævnet, men hun har over for Ritzau kaldt Danmarksdemokraterne "et meget godt navn".
Samtidig bekræfter Valgnævnet over for TV 2, at Inger Støjberg over for nævnet har erklæret sig indforstået med, at hendes navn bliver brugt i partinavnet.
Ifølge Hostmaster.dk blev domænenavnet www.danmarksdemokraterne.dk registreret 6. maj. Det er den samme dag, som Inger Støjbergs program i Radio4, 'Det Blå Hjørne', gik i luften. Også her var det Jan Vilstrup, der stod bag registreringen.
TV 2 arbejder på at få en kommentar fra både Jan Vilstrup og Inger Støjberg.
Når et partinavn er godkendt, skal der indsamles de fornødne 20.182 vælgererklæringer, før partiet kan blive opstillingsberettiget til valget.
Turbulent politisk karriere
Inger Støjberg var medlem af Venstre siden ungdomsårene, og hun nåede at være medlem af Folketinget for partiet i 20 år, inden hun meldte sig ud af partiet i februar sidste år og blev løsgænger.
Hun blev i Rigsretten idømt 60 dages fængsel i den meget omtalte sag om adskillelse af asylpar i december sidste år og måtte herefter forlade Folketinget.
Herefter har der været intense spekulationer om, hvorvidt hun ville starte et nyt parti. Spekulationer, der kun er taget til over de seneste måneder.
Inger Støjberg har haft flere ministerposter med posten som udlændinge- og integrationsministerposten som den mest fremtrædende.
Hun blev efter Lars Løkke Rasmussens afgang som formand for Venstre i 2019 valgt som næstformand i partiet, hvorefter hun sammen med formand Jakob Ellemann-Jensen tegnede partiets top.
Bemærkelsesværdigt parløb med Thulesen Dahl
Senest har Inger Støjberg gjort sig bemærket ved at føre nej-kampagne op til afstemningen om forsvarsforbeholdet 1. juni sammen med den tidligere DF-formand Kristian Thulesen Dahl.
Efter at netop Thulesen Dahl sidste år meddelte, at han ikke længere ville være formand for Dansk Folkeparti, blev der spekuleret kraftigt i, om Inger Støjberg skulle overtage den post efter ham.
Det blev dog som bekendt Morten Messerschmidt, der blev den nye formand for partiet. Den store uro i partiet er herefter fortsat, og seks medlemmer af Folketingsgruppen har valgt at forlade partiet.
Liselott Blixt, en af de seks tidligere DF'ere, der har vendt partiet ryggen, har flere gange udtalt, at hun meget gerne arbejder sammen med Inger Støjberg, og at hun ser frem til at finde ud af, hvad Inger Støjbergs politiske fremtid byder på.