Politik

Politiet afviser partileders anklager: Rettede selv henvendelse til betjente

Politiets forklaring er "direkte usand", siger Sikandar Siddique og anklager betjentene for at holde hånden over hinanden.

Den politiske leder for Frie Grønne, Sikandar Siddique, anklagede fredag Bornholms Politi for at profilere ham på grund af hans hudfarve.

Det skulle ifølge politikeren være sket, da han netop havde forladt en partilederdebat på Folkemødet og blev råbt an af politiet. Her bad politiet ifølge Sikandar Siddique om hans navn og cpr-nummer.

Efter at være blevet stoppet og bedt om id, bad Sikandar Siddique sin ven om at filme hændelsen. Senere lagde han et udklip af videoen ud på Twitter, hvor han beskyldte politiet for "etnisk profilering".

Den udlægning er politiet dog ikke enig i, og Bornholms Politi oplyser nu, at det var Sikandar Siddique, der selv henvendte sig til politiet og opgav sit navn.

Det fremgår af en pressemeddelelse, som Bornholms Politi har sendt ud lørdag eftermiddag.

Henvendte sig selv

Ifølge Bornholms Politi havde en borger taget kontakt til politiet, fordi to personer skabte uro. De blev udpeget af borgeren.

- Politiet rettede på baggrund af borgerens oplysninger henvendelse til de to personer og bad dem om at identificere sig, hvilket de gjorde, oplyser politiet.

- De to personer var i følgeskab med en tredje person, der rettede henvendelse til politiet og oplyste, at han var partileder for partiet ”Frie Grønne”, lyder det i pressemeddelelsen.

Bornholms Politi oplyser desuden, at man ikke registrerede hverken personnummer eller fødedato på Sikandar Siddique, fordi han ikke var "relevant" i den pågældende sag.

Afviser politiets forklaring

Selv afviser sagens hovedperson, Sikandar Siddique, blankt politiets forklaring af hændelsen over for TV 2.

- Politiet taler jo direkte usandt. Det viser en magtfuldkommenhed. Der er en video, der viser, at politiet henvendte sig direkte til mig, og da jeg beder min ven om at filme det, så kan man se, at de står ved mig, og så siger de ordret, at "så kan vi starte med dig, når din makker laver en scene."

Hvad er der galt med det?

- Kan du ikke selv høre, hvad det betyder? Det beviser jo, at nu starter vi med dig, når din makker laver en scene. Det vil sige, at de havde tænkt sig at hive mit navn også. Det beviser den sætning.

Kan du afvise, at du ikke bare selv har lavet en scene på Folkemødet for at sætte fokus på dine egne sager?

- Ja, det er grotesk at påstå det. Det kan jeg selvfølgelig kategorisk afvise. Det er grotesk, at man først skal mistænkeliggøres og så beskyldes for at lyve. Det er fuldstændig sindssygt.

Kan du forklare konkret, hvorfor du mener, at politiets behandling af dig har noget med etnicitet at gøre?

- Ja - men udover, at det sker? Politiet henvender sig direkte til mig og beder mig om at identificere mig, og så beder jeg min ven filme det, og der kan man jo se, at politiet står hos mig, og så kan man se, at politiet så går over til min ven, og da det går op for dem, at det er rigtigt, det, jeg siger, så går de videre.

Hvad gør du ved det nu?

- Ikke andet end at jeg naturligvis sender en klage, som har været tanken hele tiden.

Så politiets nye udmelding ændrer ikke noget for dig?

- Ikke udover, at jeg er utrolig ked af det over, at politiet ikke vil indrømme det, og at de dækker over hinanden. Jeg fristes til at kalde den en slags bandekultur.