Politik

Støjberg klapper i om partiansøgning med hendes navn

Inger Støjberg svarer ikke på, om hun har fået andre til at søge partinavn for hende.

Indenrigs- og Boligministeriet har modtaget to ansøgninger om nye partinavne, der indeholder navnet Inger Støjberg.

Men ingen af ansøgningerne om partinavnene "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg" og "Danske Værdier - Inger Støjberg" er indgivet af Inger Støjberg selv, oplyser ministeriet til Ritzau.

På Folkemødet er der et hav af journalister, som spørger Støjberg ind til de to partinavne.

Er du involveret i ansøgning af to nye partinavne?

- Jeg kan i hvert fald sige, at jeg ikke har søgt om et partinavn.

Men man kan jo få andre til at søge?

- Ja det er rigtigt, det kan man. Men altså, jeg har faktisk ikke flere kommentarer til det.

21. juni er skæringsdato

Inger Støjberg vil videre ikke kommentere på, om hun kommer til at præsentere noget under navnen "Danmarksdemokraterne - Inger Støjberg", men hun kalder det "et meget godt navn".

21. juni skal Valgnævnet tage stilling til ansøgte partinavne.

Efterfølgende vil de godkendte partinavne blive lagt op på vaelgererklaering.dk, hvor processen med at indsamle 20.182 vælgererklæringer for at blive opstillet til Folketinget kan begynde.

Hvis Inger Støjberg ønsker at starte et nyt parti og samtidig være klar til et efterårsvalg, skal hun altså ansøge om et partinavn inden 21. juni.

Hun bliver forholdt deadlinen 21. juni og spurgt, om hun kommer med en melding om et nyt parti inden for få uger.

- Den 21. juni er det præcis et halvt år siden, at jeg blev smidt ud af Folketinget, og så har jeg i hvert fald haft et halvt år til at vurdere situationen, siger hun.

Inger Støjberg blev smidt ud af Folketinget 21. december 2021 som konsekvens af hendes dom i Rigsretten på 60 dages ubetinget fængsel i sagen om ulovlig adskillelse af asylpar.

Parti med Thulesen Dahl?

På folkemødet bliver Inger Støjberg også bedt forholde sig til Kristian Thulesen Dahls melding om, at han ikke stiller op for Dansk Folkeparti ved næste valg.

- Det er ikke nogen hemmelighed, at han har haft en svær tid i DF, men jeg har ikke som sådan talt med ham om det, siger hun.

Der har længe været spekulationer om, hvorvidt Støjberg og Thulesen Dahl vil stifte et parti sammen. Kristian Thulesen Dahl er da heller ikke afvisende.

- Nu skal Inger Støjberg jo først stifte et nyt parti, og mange DF’ere vil selvfølgelig komme til at tage stilling til, om det er interessant i forhold til deres nuværende medlemskab af Dansk Folkeparti. Jeg skal bruge noget tid nu på at finde ud af, hvad fremtiden skal bringe. Men jeg vil holde øjne og ører åbne, siger han til Radio4.