Politik

Søren Espersen overvejer sin fremtid i DF: - Det er så dramatisk

Flere folketingsmedlemmer genopstiller ikke for partiet, og lokalforeningerne bløder bestyrelsesmedlemmer.

Dansk Folkepartis tidligere næstformand Søren Espersen overvejer sin fremtid i partiet.

Det siger han til TV 2.

- Det er så dramatisk, det der er sket med Kristian, som jeg har haft et godt samarbejde med. Mange går også fra vores lokale bestyrelser i øjeblikket, og jeg er selv i vildrede. Derfor er jeg nødt til at have en tænkepause, siger han.

Søren Espersen vil ikke svare på, om hans overvejeler går på ikke at genopstille for DF eller helt melde sig ud af partiet.

Tidligt fredag morgen meddelte eksformand Kristian Thulesen Dahl, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Og det er altså den udmelding, der har gjort den tidligere næstformand i tvivl om sin egen fremtid i partiet.

Alle er hjerteligt velkommen til at tænke sig om, det hilser jeg velkommen

Morten Messerschmidt, formand (DF)

I forsvar for Thulesen Dahl

Søren Espersen har af flere omgange forsvaret Kristian Thulesen Dahl. Senest da Thulesen Dahl valgte ikke at deltage i DF's valgfest efter folkeafstemningen, noget både Messerschmidt og Pia Kjærsgaard kaldte "vildt mærkeligt".

Her sagde Søren Espersen:

- Vi har ikke mødepligt til fester. Jeg synes, at det er vigtigere, hvad Kristian Thulesen Dahl har udrettet op til 1. juni klokken 20.00 (da valgstederne lukkede, red.), end hvad han gør bagefter, når slaget er forbi, sagde han og tilføjede:

- Jeg ved, at han har rejst land og rige rundt og har forsøgt at gøre alting i den periode, der har været. Det, synes jeg, at han skal roses for. Ikke klandres for ikke at komme til en fest.

Bløder medlemmer

Kristian Thulesen Dahl er ikke den eneste, der med sikkerhed ikke genopstiller for DF ved næste valg.

13. juni meddelte Mette Hjermind Dencker, der blev ny fødevare- og landbrugsordfører i Dansk Folkeparti i marts, at hun ikke genopstiller.

Det gjorde hun i et opslag på Facebook.

Samtidig har en lang række medlemmer af DF's lokalforeninger meldt sig ud de sidste uger. Senest i Thisted, hvor lokalformanden og tre andre forlod bestyrelsen i protest mod "personfnidder og ævl og kævl".

Partiets formand, Morten Messerschmidt, har nægtet at kommentere den del over for TV 2.

I stedet har han henvist til partiets næstformand, Rene Christensen. Fra ham har det blandt andet lydt:

- Jeg synes da, at det er træls. Og jeg ville ønske, at det fyldte mindre. Men der er ikke noget at gøre, hvis folk ikke føler, at de kan bidrage med mere. Det er et vigtigt job at sidde i lokalbestyrelsen, så det skal man kun gøre, hvis man vil partiet, siger René Christensen.

Messerschmidt: - Alle må tænke sig om

TV 2 har spurgt Morten Messerschmidt, hvordan han forholder sig til, at to prominente navne i partiet nu overvejer deres fremtid.

- Alle er hjerteligt velkommen til at tænke sig om, det hilser jeg velkommen. Jeg håber, at især de folk, der har været med på rejsen mod et nyt DF, forsat vil være en del af projektet, siger han.

Gør det ikke indtryk på dig, at to så markante figurer kommer med de meldinger her?

- Man kan sige, at det, der er min opgave som formand, er at sikre, at DF kommer tilbage på spor. De seneste år har været rigtig dårlige. Det er det, jeg er optaget af at få vendt.