Politik

Messerschmidt reagerer på Thulesen Dahls udmelding

Messerschmidt kan ikke genkende Thulesen Dahls kritik af, at dialogen om eventuelle ordførerskaber skulle være holdt internt.

DF-formand Morten Messerschmidt reagerer nu på nyheden om, at Kristian Thulesen Dahl ikke genopstiller ved næste folketingsvalg.

Og han er ikke overrasket.

- Kristian har helt loyalt sagt for flere uger siden, at det var noget, han overvejede, siger Morten Messerschmidt til TV 2.

Han kalder det dog samtidig "ærgerligt", at Thulesen Dahl har truffet det valg.

- Jeg havde selvfølgelig gerne set, at han var blevet og havde brugt sine kompetencer og taget nogle flere ordførerskaber i partiet. Men jeg har forståelse for, at han gerne vil noget andet. Han har taget en MBA (masteruddannelse, red.), som han nok gerne vil bruge, siger Messerschmidt.

Genkender ikke forklaring

Nyheden om Thulesen Dahl kom i et interview med Radio4 fredag morgen. Her sagde han:

- Dem, der har et stort problem med mig i partiet, har ikke bare fået mig til at gå af som formand, nu opnår de også, at jeg ikke genopstiller til næste folketingsvalg. Så hvad mere ønsker de?

Jeg forventer klart, at han forbliver medlem af partiet

Morten Messerschmidt (DF)

Ifølge Kristian Thulesen Dahl bunder beslutningen i de mange interne stridigheder i partiet. Dråben, der fik bærgeret til at flyde over, var dog, at DF offentligt talte om, hvilke mulige ordførerposter Kristian Thulesen Dahl kunne få.

Den dialog skulle være holdt internt, siger han.

Messerschmidt kan ikke genkende Thulesen Dahls kritik.

- Jeg har bare forsøgt at komme hans opfordring i møde, fordi han har givet udtryk for, at han følte sig uden for i partiet. Desuden har han selv talt om ordførerskaberne i offentligheden, siger Morten Messerschmidt til TV 2.

Forventer Thulesen Dahl bliver i DF

Kristian Thulesen Dahl har ikke gjort op med sig selv, præcis hvad fremtiden bringer, lyder det. Derfor ved han heller ikke, om han melder sig helt ud af DF.

Morten Messerschmidt er dog ikke i tvivl.

- Jeg forventer klart, at han bliver. Og jeg håber det da, siger han.

DF-formanden tilføjer, at han også håber, at partiets tidligere næstformand Søren Espersen fortsætter.

Søren Espersen har overfor TV 2 givet udtryk for, at han "overvejer sin fremtid i partiet" efter Kristian Thulesens Dahl melding.