Politik

Thulesen Dahl reagerer på tilbud fra Messerschmidt: - Det ændrer ikke noget

Efter intern ballade i Dansk Folkeparti har Morten Messerschmidt tilbudt eksformanden to nye ordførerskaber.

Kristian Thulesen Dahl reagerer nu offentligt på et tilbud, han har fået fra DF-formand Morten Messerschmidt om at blive partiets skatte- og socialordfører.

Og umiddelbart er det ikke noget, der vækker stor begejstring.

- Jeg tror ikke, at det er, fordi man har siddet og tænkt, at Kristian er lige præcis mest skarp på de her emner. Det tror jeg egentlig ikke, siger han til Berlingske.

Den tidligere formand og nuværende forsvarsordfører fortæller, at han endnu ikke har gjort op med sig selv, om han vil tage imod tilbuddet. Det vil han forholde sig til "internt i partiet", når ordførerkabalen skal lægges på Dansk Folkepartis sommergruppemøde til august.

Derfor undrer det ham også, at Messerschmidt offentligt fortæller om de ordførerposter, han har tilbudt Thulesen Dahl.

- Skal vi have en diskussion i medierne om ordførerskaber, eller skal vi i virkeligheden bare sætte os ned og snakke med hinanden om det? Det er lidt det afgørende, siger han.

Flytte fokus fra de dårlige sager

Til Berlingske fortæller Messerschmidt, at Thulesen Dahl har fået tilbuddet, fordi eksformanden har givet udtryk for, at han føler sig udenfor i partiet. Og desuden fordi Thulesen Dahl har stor erfaring på området.

Men den køber Thulesen Dahl ikke.

Ifølge den tidligere formand handler det mest af alt om at flytte fokus fra "alle de udfordringer, der er internt i partiet".

Her refererer Thulesen Dahl formentlig til de mange stridigheder, der blandt andet har været mellem ham og Morten Messerschmidt.

Det blev senest tydeligt i forbindelse med folkeafstemningen om EU-forsvarsforbeholdet.

Her dukkede Kristian Thulesen Dahl ikke op til Dansk Folkepartis valgfest. En beslutning, både Messerschmidt og Pia Kjærsgaard kaldte "meget mærkelig". Messerschmidt lagde desuden vægt på, at Thulesen Dahl som forsvarsordfører blev væk uden at orientere ham.

Thulesen Dahl svarede hurtigt igen:

- Jeg må sige, at jeg synes, at det er en vild overreaktion. Hvis de virkelig savnede mig så meget, kunne de jo have ringet til mig. Det er jo ikke noget, man behøver at tage med hele Danmark, sagde han til TV 2.

Den interne uro har også påvirket baglandet, der de seneste måneder har blødt medlemmer.

Eksempelvis forlod fire medlemmer af Thisted Lokalforening partiet mandag på grund af ”personballade og ævl og kævl”.

Ændrer ingenting

Allerede på Grundlovsdag 5. juni fortalte Morten Messerschmidt til TV 2, at han ville tilbyde sin forgænger "en række nye, vigtige og tunge ordførerskaber".

Og i sidste uge fortalte partiets pressechef, Erik Bjørn Møller, til TV 2, at posten som skatteordfører var i spil. Det er den post, samt posten som socialordfører og partiets plads i Folketingets Europaudvalg, som Thulesen Dahl ifølge Berlingske er blevet tilbudt.

Til Berlingske fortæller Thulesen Dahl, at tilbuddet fra Messerschmidt om flere ordførerposter hverken forværrer eller forbedrer forholdet mellem de to.

Han understreger endnu en gang, at hvis partiformanden vil genopbygge tilliden mellem de to, skal man tale "med hinanden, ikke om hinanden".

TV 2 forsøger at få en kommentar fra både Morten Messerschmidt og Kristian Thulesen Dahl.