Politik

Stortalent forlader Dansk Folkeparti

TV2 Nord logo
I samarbejde med TV2 Nord

Kristoffer Hjort Storm er ellers tidligere blevet udråbt til et Dansk Folkepartis største talenter.

Et af Dansk Folkepartis mest prominente navne i Nordjylland har valgt at forlade partiet.

Kristoffer Hjort Storm har været medlem af Dansk Folkeparti i 12 år, men nu træder han altså ud, fordi han ikke længere tror på projektet.

- Der er sket nogle ting, man ikke kan ændre på. Vi har fået en kultur, der er selvdestruktiv, og vi kan ikke vende den spiral, vi er kommet i, siger Kristoffer Hjort Storm til DR Nyheder.

Den nu tidligere DF'er var med til at vælge Morten Messerschmidt til partiets nye formand i januar. På Facebook skriver Kristoffer Hjort Storm, at han har respekt for Morten Messerschmidt, som han "anser for at være landets bedste debattør og som et meget behageligt menneske."

- Men nogle gange sker der det i et forhold, at man udvikler sig forskelligt. For mit vedkommende har det faktisk stået på i en længere periode, hvilket jeg også har givet udtryk for flere gange, lyder det i opslaget.

Kristoffer Hjort Storm er ellers tidligere blevet udråbt til et Dansk Folkepartis største talenter. En udmelding, der er kommet fra ingen ringere end partiformanden Morten Messerschmidt tilbage i slutningen af november sidste år. (DF).

- I Aalborg har vi en Kristoffer Storm, der har konstitueret sig som rådmand på trods af et dårligt valg, sagde Morten Messerschmidt 24. november i magasinet 'Lippert', der blev sendt på TV 2 News.

Føler sig ikke inddraget af ledelsen

Kristoffer Hjort Storm er Rådmand for Senior- og Omsorgsforvaltningen i Aalborg Kommune, som han blev valgt ind som ved kommunalvalget i 2020.

Han siger til Nordjyske, at han som Dansk Folkepartis eneste mand på en borgmesterpost ikke føler sig inddraget af partiledelsen.

- Ikke i det omfang, jeg havde håbet på at blive, lyder det.

Derudover er han også valgt ind i Regionsrådet i Region Nordjylland. Kristoffer Hjort Storm fortsætter som Rådmand i Aalborg Kommune.

Lokal ærgrelse

Lokalformand Hartvig Sørensen udtaler her til aften:

- Jeg er ærgerlig over Kristoffers udmeldelse, men bestyrelsen i Aalborg ryster ikke på hånden på trods af dette, og vi arbejder fokuseret videre med at sætte solide Dansk Folkeparti-aftryk på livet lokalt her i Aalborg.”

I en orientering til baglandet i Dansk Folkeparti, som pressechef Jesper Gisli har sendt til TV2 Nord, lyder det:

- Vi er kede af Kristoffers beslutning, da Kristoffer er, og har været et meget dygtigt og arbejdsomt aktiv for vores parti. Men det er Kristoffers beslutning, og den respekterer vi naturligvis, ligesom vi respekterer Kristoffer for alt det han har gjort for Dansk Folkeparti. Vi ønsker Kristoffer og hans familie god vind.