Politik

Thulesen Dahl kalder angreb fra Messerschmidt og Kjærsgaard "en vild overreaktion"

Ifølge Kristian Thulesen Dahl er der tale om "manglende omtanke" fra de to partifæller.

Dramaet fortsætter i Dansk Folkeparti.

Den tidligere formand Kristian Thulesen Dahl udtaler til TV 2, at han blev "meget overrasket" over de kommentarer, som Morten Messerschmidt og Pia Kjærgaard kom med omkring hans fravær til DF's valgfest onsdag.

- Jeg må sige, at jeg synes, at det er en vild overreaktion. Hvis de virkelig savnede mig så meget, så kunne de jo have ringet til mig. Det er jo ikke noget, man behøver tage med hele Danmark, lyder det.

Selv forklarer Kristian Thulesen Dahl, at han ikke dukkede op, fordi han valgte at prioritere et familiearrangement.

Men det faldt altså ikke i god jord hos hverken Messerschmidt eller Kjærsgaard.

Fra Messerschmidt lød det blandt andet:

- Det er da helt vildt mærkeligt. Jeg har da aldrig misset en valgaften for Dansk Folkeparti, så det må være et meget vigtigt familiearrangement.

For et halvt års tid siden så de mig gå som formand, og nu synes de, at jeg er helt uundværlig

Kristian Thulesen Dahl, forsvarsordfører for Dansk Folkeparti

Ingen som helst signalværdi

Ifølge Kristian Thulesen Dahl er det formanden for partiet, der udlægger teksten efter et valg, og derfor så han det som helt naturligt at prioritere anderledes end at være til valgfesten.

Tværtimod ville det endda være lettere for Morten Messerschmidt, hvis en tidligere formand "ikke rendte rundt og følte sig vigtig", lyder det.

Synes du ikke, at det sender et signal om, at du som forsvarsordfører vælger ikke at dukke op?

- Der var fra min side ikke tænkt nogen som helst signalværdi i det her. Jeg havde fornemmelsen af, at jeg godt kunne undværes, siger Kristian Thulesen Dahl og fortsætter:

- For et halvt års tid siden så de mig gå som formand, og nu synes de, at jeg er helt uundværlig. Det er da dejligt, at vi er nået dertil.

Lyn-analyse

Problemerne fortsætter, og det bliver sværere og sværere at se for sig, at der kan blive et lykkeligt partnerskab mellem Kristian Thulesen Dahl, Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard. Messerschmidt havde håbet på, at den her valgkamp ville blive vendepunktet, hvor der kunne komme fokus på poltik frem for interne stridigheder, men det står jo helt klart, at det ikke er sket. De er i en særdeles ødelæggende spiral lige nu, hvor ingen kan kan skjule deres frustration. 

- Det er manglende omtanke

Det ærgrer Kristian Thulesen Dahl, at partiet nu igen trækker overskrifter på grund af interne stridigheder.

- Det er manglende omtanke. De burde glide af og ringe til mig. Det kan jeg bare sige, at det har de ikke gjort. De har valgt at udtrykke deres forundring i pressen i stedet, siger Kristian Thulesen Dahl.

Han uddyber, at partiet ellers har haft et nogenlunde roligt forår i forhold til læk til pressen, og han håber, at det kan blive sådan igen.

- Alt intern ævl og kævl, der kommer ud i offentligheden, skader partiet. Der skal noget arbejdsglæde tilbage, siger Kristian Thulesen Dahl.

Forsøgt presset ud af partiet

Den tidligere partiformand holder sig dog heller ikke selv tilbage med at udtale sig til pressen.

Til Berlingske siger han onsdag, at han føler, at nogle i partiet forsøger at presse ham ud.

Hvad mener du med det?

- Når der har været lækager fra interne møder, så har de haft en drejning, hvor det helt tydeligt har været hensigten at presse mig ud. Så har man en fornemmelse af, at der er nogle, som synes, at det er festligt at gøre livet surt for mig, siger han uden at ville nævne, hvem der er tale om.

Udover at blive væk fra partiets valgfest onsdag udeblev Kristian Thulesen Dahl fra et gruppemøde i partiet torsdag morgen.

Ifølge forsvarsordføreren skyldes dette, at han havde andre møder.

- Men udover det har alle nok også brug for at få lidt ro på efter i aften, skrev han i en sms til TV 2.

TV 2 har forgæves forsøgt at få en kommentar fra både Morten Messerschmidt og Pia Kjærsgaard.