Ellemann glæder sig over ja – og ser frem mod næste valg

Ja'et er en klar besked om, at man kan regne med Danmark, siger V-formand. Torsdag vender hverdagen tilbage.

Jakob Ellemann-Jensen, formand for Venstre, har kæmpet for at afskaffe det danske EU-forbehold på forsvarsområdet. Og det ser onsdag ud til at lykkes.

- Verden blev forandret 24. februar, da Putins kampvogne tromlede ind over Ukraines grænser for at sprede død og ødelæggelse. Det blev starten til et nyt kapitel for vores fælles historie, siger Jakob Ellemann-Jensen.

- Vi er nødt til at kæmpe for det, vi holder af. Vi er nødt til at passe godt på Danmark. Men hvis vi er klar til det, vil friheden også sejre.

Selvom ikke alle stemmer endnu er talt op, ser det ud til at blive en klar sejr til ja-siden.

- Vi er en del af et skæbnefællesskab her i Europa. Det er en klar besked om, at man kan regne med Danmark, når det gælder, og det er jeg stolt af. Tak, siger Jakob Ellemann-Jensen.

Ønsker ny regering

Venstre-formanden sender også en tak til de andre partiledere i blå blok. Også til DF-formand Morten Messerschmidt og formanden for Nye Borgerlige, Pernille Vermund, som begge har kæmpet for et nej.

Under to timer efter at valgstederne onsdag er lukket, har Jakob Ellemann-Jensen allerede rettet sit fokus mod det kommende folketingsvalg.

- I morgen kommer hverdagen tilbage, og der handler det igen om, at vi skal stå sammen, så Danmark kan få en ny regering, siger han.