Krigen i Ukraine

NATO-chef kommer til København for at tale om Ukraine med Mette F.

Finland og Sverige har netop afleveret deres NATO-ansøgninger til alliancens generalsekretær, Jens Stoltenberg, der nu skal besøge København.

NATO's generalsekretær, Jens Stoltenberg, kommer torsdag 19. maj til København, hvor han skal mødes med statsminister Mette Frederiksen, udenrigsminister Jeppe Kofod og forsvarsminister Morten Bødskov.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

På dagsordenen er blandt andet NATO's reaktion på krigen i Ukraine, og der vil blive afholdt fælles pressemøde 15.05.

Historisk NATO-topmøde på vej

Mette Frederiksen udtaler i meddelelsen, at hun ser meget frem til at mødes med Jens Stoltenberg og drøfte, hvordan "vi også fremadrettet skal forholde os til Ruslands aggressive adfærd".

- Og med Sverige og Finlands ønske om at blive medlemmer af NATO står vi foran et vigtigt og historisk NATO-topmøde i juni, hvor vi skal sikre, at Alliancen fortsat tilpasser sig den nye sikkerhedspolitiske virkelighed, siger hun.

Onsdag kom den ventede melding fra både Finland og Sverige om, at de officielt har søgt om medlemskab i NATO. Ansøgningerne blev netop afleveret til alliancens generalsekretær, Jens Stoltenberg, af de to landes NATO-ambassadører.

Under besøget torsdag vil Frederiksen, Bødskov og Stoltenberg vil desuden besøge NATO-centeret for kvanteteknologi, som etableres på Niels Bohr Instituttet på Københavns Universitet.