Politik

Isabella Arendt stopper som formand

Kristendemokraterne står nu uden partiets tre spydspidser ved det kommende folketingsvalg.

Isabella Arendt stopper som formand for Kristendemokraterne og melder sig ud af partiet med øjeblikkelig virkning.

Det skriver hun i en mail til Ritzau.

- Jeg brænder for at gøre Danmark grønnere, friere og mere næstekærligt. Jeg har ikke længere en oplevelse af opbakning, og derfor tager jeg konsekvensen og har truffet denne beslutning, siger Arendt i sin skriftlige kommentar.

For nylig meddelte partiets eneste folketingsmedlem, Jens Rohde, at han ikke genopstiller ved næste folketingsvalg og takker af i dansk politik. Og partiets store stemmesluger i Vestjylland, Kristian Andersen, har også meddelt, at han ikke vil være at se på stemmesedlen.

Dermed står Kristendemokraterne uden deres tre spydspidser ved det kommende folketingsvalg, der skal afholdes senest 4. juni næste år.

Et lysende talent

29-årige Isabella Arendt kom ind på den politiske scene under valgkampen i 2019 som vikar for den daværende partiformand, Stig Grenov, der blev ramt af stress.

Grenov måtte melde afbud til en stor partilederdebat på TV 2 få timer før, fordi han blev ramt af et ildebefindende. Dermed blev næstformanden kaldt ind på sin 26-års fødselsdag.

Og hun gjorde det så blændende, at hun efterfølgende blev udråbt til “vikaren fra himlen”.

Politisk kommentator Søs Marie Serup sagde efterfølgende:

- Et lysende talent, der pludselig trådte ind i stuen. Alle partiledere lyttede til hende, og hun afvæbnede fuldstændigt alle de fordomme, man kunne have om Kristendemokraterne. Hun blev nærmest adlet til sidst i TV 2-debatten, hvor Uffe Elbæk sagde, at han håbede, Kristendemokraterne ville komme i Folketinget på grund af hendes optræden.

Da Stig Grenov senere på året trak sig som formand, blev Isabella Arendt valgt som ny formand uden modkandidat.

Spørgsmålet om abort splitter partiet

På det seneste har der været splittelse i partiet om, hvordan Kristendemokraternes linje skal være i spørgsmålet om fri abort.

Jens Rohde beskylder Isabella Arendt for ikke at gå ind for fri abort, selvom det fremgår af partiets 2030-plan, at partiet "vil ikke kompromittere eller begrænse kvindens ret hertil".

I sidste uge beskrev Isabella Arendt spændet i partiet på abortspørgsmålet således over for Politiken:

- Vi spænder fra Jens Rohde, som siger, det (abort, red.) skal være en menneskeret og en universel rettighed – og altså ikke en sundhedspolitik eller en juridisk ret, hvad vi jo som parti mener, det skal – til dem som Jens Christian (formand for partiet i Storkreds Sydjylland Jens Christian Olesen, red.), som går ud og sammenligner med mord.

Partiets hidtidige politiske næstformand, Marianne Karlsmose, er nu fungerende formand for Kristendemokraterne.