Herlufsholms hemmeligheder

Mette Frederiksen "dybt påvirket" efter Herlufsholm-dokumentar: - Det er utilgiveligt

Herlufsholm skal tage ansvar og få stoppet kulturen, der muliggør grov mobning og krænkelser på kostskolen, lyder det fra statsministeren.

Statsminister Mette Frederiksen (S) reagerer nu på TV 2-dokumentaren 'Herlufsholms hemmeligheder'.

- Det er utilgiveligt, fastslår statsministeren slet og ret i et opslag på Facebook efter at have set dokumentaren, der blev vist på TV 2 torsdag aften.

- Ingen dreng eller pige i Danmark skal udsættes for vold, overgreb, systematiske krænkelser eller voldtægt. Og slet ikke på en skole, hvor trygheden for det enkelte individ burde være et indiskutabelt grundvilkår. Jeg er dybt påvirket af de forskellige vidnesbyrd, fortsætter Mette Frederiksen.

Ekspert: Luk skolen

Torsdag reagerede kronprinsparretsociale medier, efter at flere tidligere elever i dokumentaren har fortalt om mobning og krænkelser på skolen.

- Det er hjerteskærende at høre om systematisk mobning og om den krænkelses- og voldskultur, som mange har været en del af. Det er helt uacceptabelt, skriver parret, hvis ældste søn, 16-årige prins Christian, i øjeblikket går på skolen.

Skolen må tage ansvar og få sat en stopper for den bagvedliggende kultur

Statsminister Mette Frederiksen (S)

Og de rystende vidnesbyrd får en af Danmarks førende mobbeforskere Helle Rabøl Hansen til at anbefale helt at lukke skolen i en periode for at gøre op med den kulturarv, der er blevet opbygget på den traditionsrige eliteskole i Næstved.

Mette F: Skolen må tage ansvar

Statsminister Mette Frederiksen mener, at "skolen må tage ansvar og få sat en stopper for den bagvedliggende kultur".

- Og Folketinget skal sammen med regeringen stå vagt om, at børn og unge – også på Herlufsholm – får den tryghed, som intet barn eller ung i Danmark skal undvære, skriver hun i opslaget.

Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) har også reageret stærkt på beretningerne om krænkelser på skolen. Hun udtaler, at hun "aldrig har set noget, der er lige så alvorligt".

TV 2 forsøger at få yderligere kommentarer fra statsminister Mette Frederiksen.

Dokumentaren ’Herlufsholms Hemmeligheder’ kan ses på TV 2 PLAY

Har du oplevelser med Herlufsholm, du gerne vil fortælle TV 2? Skriv til 1234@tv2.dk.