Politik

Mattias Tesfaye afløser Hækkerup - her er de nye ministre

Det er et skridt op ad ministerrangstigen for den nye justitsmister Mattias Tesfaye, siger TV 2s politiske redaktør Hans Redder.

Mattias Tesfaye (S) bliver ny justitsminister, og han forlader dermed posten som udlændinge- og integrationsminister.

Samtidig bliver indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) ny udlændinge- og integrationsminister, og Socialdemokratiets politiske ordfører, Christian Rabjerg Madsen (S), udnævnes til indenrigs- og boligminister.

Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse.

Rokaden sker, efter at Nick Hækkerup (S) søndag aften meddelte på Facebook, at han stopper som justitsminister for i stedet at blive direktør i Bryggeriforeningen.

Ministeroverdragelser dagen igennem

Statsminister Mette Frederiksen (S) præsenterer de nye ministre for dronningen klokken 10. Justitsminister Nick Hækkerup modtages i afskedsaudiens hos dronningen klokken 11.

I løbet af dagen vil der være overdragelser i de berørte ministerier.

Klokken 13.00 i Udlændinge- og Integrationsministeriet.

Klokken 14.00 i Justitsministeriet.

Klokken 15.00 i Indenrigs- og Boligministeriet.

Du kan følge præsentationen af de nye ministre og overdragelserne her på TV2.DK og TV 2 NEWS.

Et skridt op for Tesfaye

Udmeldingen om Hækkerups exit fra politik kom som et chok for mange af hans kolleger på Christiansborg. Samtidig beskriver TV 2s politiske redaktør, Hans Redder, det som et hårdt slag for Mette Frederiksen og regeringen.

For den nye justitsmister, Mattias Tesfaye, er det derimod et "skridt op ad ministerrangstigen".

Den hidtidige udlændinge- og integrationsminister har nemlig åbent givet udtryk for, at han gerne har ønsket et andet ressortområde, og at det har været hårdt at være bannerfører for en stram udlændingepolitik, lyder det fra Hans Redder.

- Nu får han noget andet at lave, og han skal sætte sig på et tungt ministerie. Et ministerie, hvor der vil være en meget stejl læringskurve, og det er nogle rigtig store sager, han skal til at håndtere fra den ene dag til den anden ovre i Justitsministeriet, siger den politiske redaktør.

Af store sager kan eksempelvis nævnes FE-sagen.

I december blev den hjemsendte chef for Forsvarets Efterretningstjeneste Lars Findsen anholdt og sigtet for at have lækket oplysninger. Senere blev også tidligere forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen sigtet for læk. Hækkerup har afvist, at han har blandet sig i sigtelserne.

Derudover ventes Minkkommisionens rapport at lande i juni. Minkkommissionen har undersøgt forløbet omkring beslutningen om at aflive alle mink. Her spillede Justitsministeriet også en helt central rolle.