Politik

Hækkerup forstår godt undren over jobskifte: - Jeg har selv valgt at gøre det

Man bliver nødt til at slå til, når der opstår en mulighed, som den i Bryggeriforeningen, siger Nick Hækkerup.

Sent søndag aften kunne justitsminister Nick Hækkerup (S) meddele sit exit fra Christiansborg.

I stedet for at stå i spidsen for Justitsministeriet tiltræder Hækkerup nu en stilling som direktør i Bryggeriforeningen.

Og han forstår godt, hvis hans valg vækker undren. Det siger han på vej videre fra sin afskedsaudiens hos dronningen mandag formiddag.

- Men jeg er ikke kørt død. Jeg er faktisk glad for dansk politik, og jeg kan rigtig godt lide dansk politik, men jeg vil også gerne prøve noget andet i mit liv, lyder det.

Er ikke blevet presset

Fra 1. juni bliver han ny direktør i interesseorganisationen, og han udtræder dermed af Folketinget efter 15 år.

Men Nick Hækkerup understreger over for pressen, at han ikke er blevet "presset" til at gå af som justitsminister.

- Jeg har selv valgt at gøre det her, lyder det.

Den nu tidligere justitsminister ville dog gerne have afsluttet de aktuelle sager, der præger ministeriet - for eksempel FE-sagen og minksagen, siger han:

- Men i Justitsministeriet er der hele tiden sager, og når der opstår en mulighed som den i Bryggeriforeningen, bliver man nødt til at slå til. Og sagerne vil få deres svar uanset hvad.

Første gang siden 1984 uden "en Hækkerup"

Med Nick Hækkerups farvel til Christiansborg er det første gang siden 1984, at der ikke er et medlem af Hækkerup-familien i Folketinget.

Dog meddelte Nick Hækkerups datter, 26-årige Fie Hækkerup, i 2021, at hun er opstillet som folketingskandidat for Socialdemokraterne i Lyngbykredsen.

Ny justitsminister er tidligere udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S), der tidligere mandag var i audiens hos dronning Margrethe sammen med statsminister Mette Frederiksen (S).

Mattias Tesfaye var ikke den eneste, der mandag var i audiens hos dronningen. Også Kaare Dybvad (S) og Christian Rabjerg Madsen (S) var en del af mandagens ministerrokade - førstnævnte som ny udlændinge- og integrationsminister, sidstnævnte som ny bolig- og indenrigsminister.