Politik

Nick Hækkerup stopper i politik

Nick Hækkerup har siddet i Folketinget siden 2007 og bestredet fem forskellige ministerposter.

Justitsminister Nick Hækkerup stopper som minister og udtræder af Folketinget. Han skal fremover være direktør i Bryggeriforeningen, hvor han tiltræder 1. juni. Det skriver han på Facebook.

- Jeg er yderst taknemmelig for, at Socialdemokratiet i alle årene har givet mig muligheden for at gøre en forskel og flytte tingene i den retning, som jeg og vi sammen troede på, står der blandt andet i opslaget på Facebook, som han blandt andet uddyber med en "trang til at blive udfordret på nye måder."

- I mere end 20 år har jeg lavet politik på fuld tid, som borgmester, folketingsmedlem og minister, og tiden er kommet til at gøre min indflydelse gældende på nye måder og skabe nye resultater uden for politik.

Ikke utilfreds

Nick Hækkerup er 54 år gammel og har siddet i Folketinget siden 2007. Udover posten som justitsminister har han også bestredet ministerposter som henholdsvis forsvarsminister, handels- og europaminister og sundhedsminister.

Frem til sit medlemskab af Folketinget var han borgmester i Hillerød Kommune gennem syv år.

Og ifølge Hækkerup selv er det bratte exit fra dansk politik noget, som nogen vil tolke forkert.

- Jeg er klar over, at mit valg om at stoppe i politik af mange sikkert vil blive fortolket som en utilfredshed. Men det vil ikke være en rigtig læsning, skriver han i opslaget.

I Bryggeriforeningen kommer Nick Hækkerup til at tage over efter Niels Hald, der efter 26 år som direktør har valgt at gå på pension, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Takker for samarbejdet

Flere politikere er ovenpå udmeldingen også ude og takke Nick Hækkerup for samarbejdet og hans tid som minister. Blandt andet De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, der kalder Hækkerups tid som justitsminister "et fremragende stykke arbejde."

SF-formand Pia Olsen Dyhr ærgrer sig over meldingen og skriver på Twitter, at han vil blive savnet.

Nick Hækkerup kommer ud af en politisk aktiv familie. Hans bedstefar Per Hækkerup var minister under Jens Otto Krag, og hans far, Klaus Hækkerup, var borgmester i Fredensborg-Humlebæk og mangeårigt folketingsmedlem.

Med udtrædelsen af Folketinget er det første gang siden 1984, at en Hækkerup ikke er på tinge.

Det kan dog være kortvarigt, da Nick Hækkerups ældste datter, 27-årige Fie Hækkerup, stiller op til det kommende folketingsvalg som kandidat for Socialdemokratiet i Lyngby-Taarbæk.