Politik

Martin Damm er nu igen for bordenden i kommuners organisation

På sit topmøde torsdag har Kommunernes Landsforening valgt ny bestyrelse. Kalundborgs borgmester er formand.

Venstres Martin Damm har nu officielt overtaget posten som formand for Kommunernes Landsforening (KL).

Det skriver interesseorganisationen for kommunerne i en pressemeddelelse.

- Nu går vi om bord i en ny periode, og jeg glæder mig til at arbejde sammen med nye så vel som velkendte medlemmer i KL’s bestyrelse. Det er et stærkt nyt hold, vores medlemmer har valgt, siger den nye formand i pressemeddelelsen.

Tidligere KL-formand lykønsker Damm

Det stod allerede klart kort efter kommunalvalget sidste år, at Aarhus-borgmester Jacob Bundsgaard (S) ville blive afløst som formand af Martin Damm, som er borgmester i Kalundborg.

Han var også formand for kommunernes organisation fra 2014 til 2018.

I en kommentar til Ritzau lykønsker Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, Martin Damm.

- Jeg ønsker Martin Damm stort tillykke med formandsposten i KL. Han er en fremragende borgmester og har bevist, at tryg velfærd og stærkt erhvervsliv går hånd i hånd. Kommunerne er i gode hænder med Martin i spidsen, skriver han.

Flere udskiftninger i bestyrelse

Der er også flere udskiftninger i den nye bestyrelse. Blandt andet er den tidligere radikale borgmester i Rebild, Leon Sebbelin, erstattet af Johan Brødsgaard, som sidder i byrådet for Radikale i Silkeborg.

Som ny overborgmester i Københavns Kommune har Sophie Hæstorp Andersen (S) overtaget en plads i bestyrelsen fra den tidligere overborgmester Lars Weiss (S).

Den konservative borgmester i Lyngby-Taarbæk, Sofia Osmani, er et andet nyt ansigt i bestyrelsen. Ved kommunalvalget sikrede hun De Konservative absolut flertal i Lyngby-Taarbæk kommune.

Jacob Bundsgaard overtager Martin Damms tidligere plads som næstformand.

Den socialdemokratiske borgmester i Holbæk, Christina Krzyrosiak Hansen, som var stemmesluger ved kommunalvalget i november, sad i forvejen i bestyrelsen.

Hun bliver nu ny formand for Sundheds- og Ældreudvalget i organisationen.

Odenses borgmester, Peter Rahbæk Juel (S), overtager formandsposten i Arbejdsmarkeds- og Borgerserviceudvalget efter Aalborgs borgmester Thomas Kastrup-Larsen (S), som ikke længere er en del af KL's bestyrelse.